Tudor Chirilă, după anunţul modificării legislaţiei penale prin OUG: „Hoţii s-au întors de unde au plecat. E urgent să scape de puşcărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă este cunoscut pentru poziţiile dure faţă de acţiunile politice din România FOTO Eduard Enea
Tudor Chirilă este cunoscut pentru poziţiile dure faţă de acţiunile politice din România FOTO Eduard Enea

Tudor Chirilă, un critic dur al Guvernului Dăncilă, a reacţionat după ce premierul a anunţat că se va modifica legislaţia penală prin ordonanţă de urgenţă, „cel mai iubit instrument de infractori“, după cum descrie artistul, care subliniază că speră la o reacţie pe măsură din partea societăţii civile.

Comitetul Executiv al PSD, controlat de Liviu Dragnea, i-a trasat Guvernului sarcina de a modifica legislaţia penală prin ordonanţă de urgenţă. Mai exact, articolele din Codul penal şi din Codul de procedură penală declarate constituţionale de CCR vor fi adoptate prin OUG, nu printr-un vot în Parlament. Liderul PSD a pasat răspunderea către Viorica Dăncilă, iar premierul nu a oferit detalii.

O reacţie promptă a venit din partea actorului şi cântăreţului Tudor Chirilă, care este de părere că „hoţii s-au întors de unde au plecat în ianuarie 2017“, făcând referire la o altă tentativă de modificare a Codurilor Penale prin OUG. El subliniază că speră ca răspunsul românilor să fie similar cu acela, când peste jumătate de milion de persoane au ieşit în stradă în toată ţara şi au făcut Guvernul să renunţe la planul iniţial. 

„Hoţii s-au întors de unde au plecat în ianuarie 2017. La ordonanţa de urgenţă – cel mai iubit instrument de infractori. Şi-au dat seama că nu merge cu legiferarea în Parlament aşa repede cum îşi doresc, deci s-au întors la ordonanţă. Nu de alta, dar e urgent să scape de puşcărie, chiar dacă nu e urgent pentru poporul român. Tupeul ăstora ar trebui să ne aducă aminte de felul în care a fost sfidat poporul ăsta în comunism de către oligarhia de partid şi de stat care ulterior au şi preluat puterea. Viorica Dăncilă ar trebui să ştie că niciun infractor nu merită să rişti atâta pentru el. Sper ca lumea să răspundă la această ordonanţă aşa cum a răspuns şi la OUG 13“, a transmis Chirilă pe Facebook.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite