Tudor Chirilă, deranjat de gestul unei angajate de la Teatrul de Comedie: „Eu am părut un antipatic care se ia de ea degeaba”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Chirilă a povestit pe Facebook o situație care l-a enervat la Teatrul de Comedie din București. Acesta a suprins o angajată a instituției fumând în clădire, deși nu avea voie.

Tudor Chirilă / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Tudor Chirilă / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Actorul spune că a terminat repetițiile pentru piesa „Căsătoria”, de Gogol, regizată de Andrei și Andreea Grosu, și că a fost nevoit să meargă la croitoria din cadrul clădirii administrative. În timp ce se îndrepta spre acel loc, a văzut o angajată care fuma în interior. El a menționat că i-a atras atenția femeii, dar ea nu ar fi fost prea impresionată de mustrare.

Tudor Chirilă a menționat în postare că ar fi chemat Poliția, dar până când ar fi ajung aceștia, el nu ar fi avut cum să mai demonstreze ceea ce făcuse angajata. 

Teatrul de Comedie este o instituție publică. Așa trebuie să înceapă postarea mea. În instituțiile publice nu se fumează. Mai mult, nu se fumează în spațiile publice. E o lege. Lege. Adoptată în parlament”.

„Astăzi, după repetiție («Căsătoria», de Gogol, regia Andrei și Andreea Grosu), a trebuit să urc la croitorie în clădirea administrativă, acolo unde există și contabilitatea și secretariatul literar, programare etc. Pe holul dintre birouri așezată confortabil pe o băncuță tapisată, cu scrumiera lângă ea, o angajată a teatrului fuma liniștită. I-am spus că nu mi se pare ok și ea a fost de acord, spunându-mi că știe că e rău pentru sănătate. I-am repetat că nu e ok pentru că e o lege care interzice fumatul în spațiile publice. Un pic surprinsă (ce vrea și idiotul ăsta) mi-a zis că știe. I-am spus că ar trebui să coboare două etaje mai jos să fumeze afară, cum face toată lumea (oare?). Mi-a spus că e complicat. I-am spus că asta nu e problema mea, că eu sunt nefumător și am dreptul să beneficiez de legea asta. Ideea era că îi era dificil să meargă două etaje mai jos. Acuma, dacă eu chemam poliția eram ăla de căcat, nu-i așa? Pe tot parcursul conversației femeia nici măcar nu s-a obosit să stingă țigara până nu am atenționat-o”, continuă mesajul actorului.

„Important e să nu fie îngrădită libertatea mea”

Tudor Chirilă a continuat postarea, spunând„Femeia nu cobora la fumat. Pentru că era afectat confortul ei personal. Pentru că nu contează libertatea celuilalt, important e să nu fie îngrădită a mea”.

De asemenea, el mărturisește că ar fi trebuit să cheme poliția, „pentru că e clar că nu puteam miza pe bunul simț al femeii. Pentru ea e o chestiune nevinovată și eu am părut un antipatic care se ia de ea degeaba, deși mirosea a fum de pe la etajul 1”.

„Se fumează în instituțiile publice, se fumează în spitalele de copii (știu bine ce spun), pacienții (părinți) prin veceuri, medicii în birouri sau cabinete. E un semnal prost, rău. E un semnal că totul este flexibil, totul e negociabil și mai ales că suntem dispuși la zero autocenzură atunci când vine vorba de privilegii pierdute chiar dacă păstrarea lor e în detrimentul altora, iar lecția pe care o predăm este că respectarea unei legi este excepția”, a mai scris actorul.

Recent, Tudor Chirilă a spus că și-ar dori ca spectatorii să respecte anumite reguli la spectacolele de teatru și îi sfătuia să își închidă telefoanele și să nu mai filmeze.

„La teatru, să-și închidă telefoanele. Să nu filmeze în timpul spectacolului, e o practică din ce în ce mai agasantă. Să vină la fix. Să nu se năpustească la garderobă, la aplauze. Să aplaude așezați pe scaun, așa cum e firesc, nu să-mi dea senzația în fiecare seară că iau premiu pentru întreaga activitate, ridicându-se în picioare. La concerte, să se simtă bine, să se bestializeze”, a spus artistul, potrivit Dilema Veche.  

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite