Tentativa de răpire a Prinţesei Anne. Câţi oameni au fost împuşcaţi şi cu ce sumă ar fi răscumpărat-o Regina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţesa Anne a fost victima unei tentative de răpire în 1974. Foto: Shutterstock
Prinţesa Anne a fost victima unei tentative de răpire în 1974. Foto: Shutterstock

Familia regală britanică a fascinat publicul chiar de la începutul monarhiei. Însă viaţa membrilor ei nu este numai lapte şi miere, mai ales când există adevărate pericole la care se expun, cum ar fi tentativele de răpire.

Prinţesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a, a trecut prin asemenea experienţă înfricoşătoare pe 20 martie 1974. Ian Ball, un şomer londonez, a pus la cale un plan prin care să o răpească pe prinţesă şi apoi să ceară o sumă imensă ca răscumpărare. Cum s-a încheiat totul şi cum a reuşit fiica reginei să scape vie şi nevătămată?

Pe 20 martie 1974, Prinţesa Anne şi soţul ei de numai patru luni, Căpitanul Mark Philips, se întorceau acasă de la un eveniment caritabil. Şomerul londonez, în vârstă de doar 26 de ani, a prins într-o ambuscadă limuzina în care se aflau cei doi soţi şi a încercat să răpească tânăra de 23 de ani. A blocat maşina cu propria maşină şi a împuşcat mai mulţi oameni pentru a ajunge la Prinţesa Anne.

Se pare că prinţesa era o ţintă uşoară, având în vedere că Ian reuşise să o urmărească cu alte ocazii, pentru a vedea ce trasee preferă ea, şi chiar a sunat la Palatul Buckingham ca să afle programul ei.

Ball a trebuit să treacă de doi oameni pentru a ajunge la fiica Reginei – şoferul Alex Callander şi bodyguardul James Beaton. Acesta din urmă a ieşit din limuzină pentru a-l confrunta pe Ball şi a fost împuşcat în umăr – moment în care i-a căzut arma din mână – după care a mai primit două gloanţe.

Citeşte aici mai multe despre această întâmplare!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite