Tenorul Placido Domingo, operat de cancer la colon în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Placido Domingo
Placido Domingo

Tenorul spaniol Placido Domingo, în vârstă de 69 de ani, a fost operat de cancer la colon în spitalul Mount Sinai din New York şi va trebui să se odihnească şase săptămâni, a anunţat ieri purtătoarea sa de cuvânt, citată de AFP.

Intervenţia chirurgicală a avut loc săptămâna trecută, iar artistul a părăsit duminică spitalul, a declarat purtătoarea de cuvânt Nancy Seltzer.

Ea a precizat că tenorului i-a fost extras o tumoare canceroasă, iar medicii se aşteaptă ca artistul "să se refacă în totalitate".

Placido Domingo intenţionează să revină pe scenă în 16 aprilie, la Scala din Milano, unde are contract pentru "Simon Boccanegra" de Verdi. Apoi, el ar urma să se odihnească şase săptămâni.

"Data exactă a reluării angajamentelor scenice va depinde de viteza cu care îşi va recăpăta forţa caracteristică", a subliniat Seltzer.

El va continua totuşi în timpul convalescenţei să asigure atribuţiile de director al operelor din Los Angeles şi din Washington, a asigurat ea.

Tenorul a simţit dureri în abdomen în timpul concertelor sale de la Tokyo, se anunţa pe site-ul său la sfârşitul lunii februarie.

Având o forţă de muncă ieşită din comun, Placido Domingo a interpretat circa 130 de roluri de la debutul său (în 1959-1960, ca Alfredo în "Traviata" de Verdi), ceea ce niciun tenor nu a mai făcut în istoria muzicii.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite