Solistul unei trupe rock a pledat vinovat într-un proces de pedofilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ian Watkins, solistul trupei „Lostprophets“ FOTO Getty Images
Ian Watkins, solistul trupei „Lostprophets“ FOTO Getty Images

Ian Watkins, solistul trupei britanice de rock „Lostprophets“, a pledat vinovat într-un proces în care este acuzat de tentativă de viol asupra unui bebeluş de aproape un an şi de alte delicte sexuale asupra mai multor minori, după cum informează „Huffington Post“.

Iniţial, Ian Watkins, în vârstă de 36 de ani, a negat cele 24 de capete de acuzare care au fost formulate împotriva lui, dar marţi, 26 noiembrie, el a decis să pledeze vinovat. 

Rockerul britanic s-a declarat vinovat la 11 capete de acuzare, dintre care „tentativă de viol, agresiuni sexuale asupra copiilor, deţinere de imagini indecente cu minori şi posesia unor imagini pornografice extreme“, după cum notează „Huffington Post“.

Alături de Watkins, alte două femei au pledat vinovate pentru diferite infracţiuni sexuale împotriva propriilor copii. Cântăreţul a admis că a încercat să violeze bebeluşul de 11 luni al uneia dintre inculpate şi a plănuit să violeze fetiţa celeilalte. 

„Ian Watkins a fost solistul unei trupe de succes, „The Lostprophets“. Acesta a acceptat faptul că este un pedofil. El a fost protagonistul unor infracţiuni sexuale grave împotriva a doi bebeluşi. Nu numai că a făcut aceste lucruri, dar a înregistrat şi păstrat filmări cu acele episoade, acestea fiind recuperate de către poliţie“, a declarat procurorul Christopher Clee, pentru „Wales Online“. 

De asemenea, Clee a spus că drogurile au jucat un rol important în aceste evenimente, după cum informeaz BBC. „Această investigaţie a dus la descoperirea a celor mai şocante şi chinuitoare abuzuri sexuale asupra copiilor pe care le-am văzut vreodată“, a mărturisit Peter Doyle, reprezentant al poliţiei. „Pentru mine, nu există nicio urmă de îndoială că Ian Watkins a folosit statutul său de celebritate pentru a abuza minori“, a mai spus Doyle la ieşirea din tribunal. 

image

Grupul britanic „The Lostprophets“ FOTO „NY Daily News“

„După aproape un an în care am încercat să ne obişnuim cu durerea, suntem în sfârşit pregătiţi să anunţăm public aceste lucruri. Nu mai putem continua să cântăm sub numele de «Lostprophets»“, au declarat ceilalţi membri ai grupului, pentru „Associated Press“.

Având în vedere că Ian Watkins şi-a reucnoscut faptele, scutindu-i pe juraţi să vadă „pasaje video explicite şi foarte greu de privit“, atât el, cât şi celelalte două femei vor afla verdictul final pe data de 18 decembrie. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite