Shakira a câştigat o primă bătălie în justiţie. Fostul iubit nu se va putea atinge de conturile cântăreţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shakira s-a despărţit în ianuarie 2011 de Antonio de la Rua, după o relaţie care a durat 11 ani FOTO Reuters
Shakira s-a despărţit în ianuarie 2011 de Antonio de la Rua, după o relaţie care a durat 11 ani FOTO Reuters

Un judecător din Geneva a respins solicitarea făcută de Antonio de la Rua, fostul iubit al cântăreţei Shakira, de a avea acces la unul din conturile bancare ale artistei.

Shakira a fost dată în judecată în decembrie 2012 de Antonio de la Rua, fostul său iubit, care i-a fost şi manager timp de şase ani, informează dailymail.co.uk.

Un judecător din Geneva a respins însă cererea pe care Antonio de la Rua a făcut-o pentru a obţine dreptul de acces la unul din conturile bancare ale cântăreţei.

Antonio de La Rua pretinde că ar trebui să aibă acces la unul din conturile artistei datorită faptului că el deţine cea mai mare parte a activelor rezultate în urma parteneriatului lor de business. În documentul instanţei, din data de 17 iunie, judecătorul spune că Shakira este singura persoană îndreptăţită să aibă acces la acel cont bancar.

Antonio de la Rua susţine că a fost „principalul arhitect“ al planului de business prin care cântăreaţa columbiană a devenit un star mondial.

Fostul iubit al artistei menţionează că a avut o înţelegere verbală cu Shakira în vederea continuării relaţiei profesionale, după despărţirea lor din 2011.

Judecătorul a considerat însă că Antonio de la Rua nu a prezentat suficiente probe pentru a dovedi că ar avea un angajament profesional cu cântăreaţa, precizând că nu există niciun contract între cei doi.

Fostul iubit al artistei duce în prezent o luptă internaţională împotriva cântăreţei columbiene, susţinând că el a contribuit la crearea „brandului Shakira“.

Antonio de la Rua, care este fiul fostului preşedinte al Argentinei Fernando de la Rua, a dat-o în judecată pe Shakira la instanţe din New York şi Los Angeles.

Într-un caz separat, Shakira l-a dat în judecată pe Antonio De la Rua pentru delapidare, dosarul fiind depus în octombrie 2012 la o instanţă din Bahamas. De la Rua a negat aceste acuzaţii.

În dosarul depus de De la Rua în decembrie 2012 la o instanţă din New York, acesta a prezentat detalii ale modului în care a evoluat relaţia lor. Astfel, cei doi s-au cunoscut în 2000, la puţin timp după ce el concepuse campania prin care tatăl său, Fernando de la Rua, a devenit preşedinte al Argentinei.

Au devenit iubiţi, iar el a însoţit-o în primul ei turneu mondial - The Tour Of The Mongoose. El a spus că Shakira a fost şocată atunci să afle că turneul nu a fost unul profitabil, motiv pentru care aceasta a avut tulburări de sănătate. Şi-a concediat managerul pe care îl avea atunci şi De la Rua a preluat acest rol.

Au fost de acord ca el să obţină un procent din profiturile provenind din vânzările muzicale şi alte business-uri asociate. Însă acordul, care a debutat în 2004, a fost doar unul verbal, nefiind niciodată legalizat.

Antonio De la Rua spune că a reuşit să obţină contracte de 300 de milioane de dolari cu promotorul de concerte Live Nation, dar şi alte contracte avantajoase cu o companie de parfumuri şi că a avut o contribuţie majoră în lansarea unor hituri precum „Hips Don't Lie“, „She Wolf“ şi cântecul Cupei Mondiale din 2010 „Waka Waka“.

În 2010, când Shakira a anunţat că s-au despărţit, ea a spus că „vor continua să fie parteneri de afaceri“. Însă, în octombrie 2011, starul pop le-a spus avocaţilor săi să încheie lucrurile cu „De la Rua, care nu era decât un angajat al ei“.

Fostul iubit al cântăreţei a mai spus că nu a mai primit de atunci niciun ban din cei cuveniţi şi a cerut despăgubiri de cel puţin 100 de milioane de dolari.

Artista columbiană cu origini libaneze s-a despărţit în ianuarie 2011 de Antonio de la Rua, după o relaţie care a durat 11 ani, şi, în martie 2011, a confirmat că are o relaţie cu Gerard Pique.

În septembrie 2012, cântăreaţa în vârstă de 35 de ani şi iubitul ei, fotbalist al echipei FC Barcelona, în vârstă de 25 de ani, au confirmat că vor avea un copil, Shakira fiind însărcinată în cinci luni. Cele două vedete au devenit părinţii unui băieţel, Milan, în ianuarie anul acesta.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri