„Rugaţi-vă pentru sănătatea lui Iura“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până nu de mult sclipea pe marile scene ale teatrelor. Azi, Iurie Darie, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori, trece prin suferinţe cumplite.

După ce a fost operat de cancer, vara trecută, Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, trece din nou prin momente grele. Actorul se află în spital de săptămâna trecută, unde a fost internat după câteva investigaţii medicale de rutină.

De câteva zile, starea sa de sănătate  este din ce în ce mai gravă. „În ultimele zile, nici măcar nu a vorbit, nici nu ştia cine sunt", a declarat, marţi, Anca Pandrea (66 de ani), soţia actorului, pentru „Happy Hour".

Diagnosticat cu hidrocefalie

După mai multe investigaţii, medicii de la Centrul de Excelenţă de Neurochirurgie din cadrul Spitalului „Bagdasar Arseni" din Capitală l-au diagnosticat cu hidrocefalie.

Această boală este o acumularea anormală de lichid cefalorahidian în cavităţile creierului determinată de anomalii de circulaţie sau de reabsorbţie.

Anca Pandrea, soţia actorului, care se află în permanenţă alături de  actor, a mărturisit că Iurie a avut mai multe probleme de ordin medical, ba chiar, în luna iunie a anului trecut, actorul a fost operat de cancer la vezică.  „N-am vrut să se afle, nici fiul lui nu a ştiut.

Nu vrem milă de la nimeni. Iubiţi-l şi rugaţi-vă pentru sănătatea lui Iura. Are nevoie nu de milă, ci de sprijin sufletesc", a spus actriţa. Actorul nu poate să se ridice şi nici să-şi ia singur medicamentele. Are nevoie de cineva în permanenţă. 

Iurie Darie ar putea fi operat zilele următoare, deşi intervenţia chirurgicală fusese programată  pentru miercuri, 16 mai, operaţia a fost amânată din cauza unei infecţii urinare ce a fost depistată. 

Ducu Darie, în vizită la tatăl său

Fiul lui Iurie, Ducu Darie (52 de ani), cu care actorul nu mai vorbise de aproape un an,  a renunţat la orgolii şi a mers şi el la spital pentru a-şi vedea tatăl.

Relaţiile dintre ei s-au răcit după ce în presă au apărut mai multe fotografii cu cei doi soţi în ipostaze erotice. Pozele deocheate l-au lăsat fără cuvinte pe Ducu, acesta neezitând să o critice pe Anca Pandrea pentru acest gest.  

„Nu e uşor. Am aflat de la presă că a ajuns în spital. Tata este un mare actor, totdeauna am ştiut şi am spus asta. Sunt optimist. Apreciez că Anca are grijă de el. Ceea ce face ea este un lucru dincolo de cuvinte. Fără ea nu ar fi existat", a declarat Ducu Darie.

"De cinci zile, nu am trecut pe acasă. Aici dorm, aici mănânc."

Anca Pandrea actriţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite