Regizorul Paul Haggis, reţinut în Italia pentru viol, a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Judecătorul de cercetare preliminară, în urma audierii victimei, a constatat că nu a existat un fapt de violenţă şi a anulat restricţia de privare de libertate.

Scenarist, producător şi regizor canadiano-american, Paul Haggis, care a fost reţinut în Italia sub acuzaţia de viol, a fost eliberat din arest la domiciliu. Potrivit ziarului La Repubblic, luni , judecătorul italian de anchetă preliminară, după ce a interogat victima - o tânără englezoaică - a considerat că nu a existat niciun fapt de violenţă şi a anulat restricţia de privare de libertate.

Haggis, în vârstă de 69 de ani, câştigător al Oscarului pentru filmul „Coliziune” (2004), a fost reţinut pe 19 iunie în oraşul Ostuni, din sud, unde a ajuns ca invitat la un festival local. Acuzaţiile împotriva lui au fost aduse de o englezoaică cu vârsta de „sub 30 de ani”, care a petrecut trei zile cu cineastul, timp în care ar fi fost abuzată sexual în mod repetat de către acesta. Pe 15 iunie, potrivit presei, citând mărturia femeii, acesta a lăsat-o pe un aeroport local, unde a fost observată de personal „în stare fizică şi psihică proastă”.

Până acum, producătorul de film a fost într-un hotel local. El a negat de la bun început toate acuzaţiile şi a susţinut că relaţia sexuală a fost consensuală.

Haggis este cunoscut pentru munca sa la numeroase seriale populare, inclusiv „Cool Walker” (1993-2001), precum şi pentru participarea la scrierea de scenarii pentru filme precum „Million Dollar Baby” (2004), „Casino Royale” (2006) şi „Quantum”.Milostivirea” (2008). Acuzaţii similare au mai fost făcute împotriva lui.

Femeia, potrivit La Repubblica, s-a întors la Londra. Ea susţine că a fost „îndrăgostită” de regizor şi s-a trezit „într-o situaţie dificilă”. Potrivit presei, cei doi se cunoşteau înainte şi au convenit să se întâlnească în Italia.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite