Regizorul documentarului care-l prezintă pe Michael drept pedofil recunoaşte că date esenţiale din poveste sunt eronate: ce explicaţii oferă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson şi James Safechuck FOTO arhivă
Michael Jackson şi James Safechuck FOTO arhivă

Regizorul documentarului „Leaving Neverland“, care-l prezintă pe Michael Jackson drept pedofil, a admis că există unele neconcordanţe între datele furnizate de acuzatorii megastarului.

Printre dezvăluirile şocante din documentarul difuzat de HBO, Wade Robson (36 de ani) povesteşte cum a fost molestat de Michael Jackson de la 7 la 14 ani. 

De cealaltă parte, James Safechuck (41 de ani) a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 până la vârsta de 14 ani, în perioada 1988-1992. Unul dintre abuzuri, spune bărbatul, s-ar fi petrecut într-o încăpere a gării construite de Michael Jackson pentru linia sa privată de cale ferată în miniatură, la Neverland. 

Documentarul „Leaving Neverland“ poate fi urmărit pe HBO GO

Potrivit biografului lui Michael Jackson, Mike Smallcombe, Safechuck nu avea cum să fie molestat de Michael în perioadele menţionate de acesta în documentar, deoarece linia de cale ferată de la Neverland a fost construită abia în 1994, potrivit Daily Mail. 

Şi regizorul documentarului, Dan Reed, recunoaşte, printr-un mesaj pe Twitter, că există într-adevăr această neconcordanţă, însă găseşte şi o explicaţie: James Safechuck a încurcat anul în care abuzurile suferite ar fi luat sfârşit. 

„Da, se pare că nu e nicio îndoială în legătură cu data inaugurării staţiei. Data pe care el a prezentat-o greşit reprezintă, de fapt, sfârşitul abuzului“, a scris Dan Reed pe Twitter.

image

Cineastul a reacţionat pe Twitter abia când biograful megastarului i-a atras atenţia că a greşit datele.

„Deci, Dan Reed spune asta acum fiindcă povestea a fost demascată. Dintr-o dată, sfârşitul abuzului lui Safechuck s-a petrecut pe când el avea 16-17 ani, în loc de 14. E o discrepanţă de trei ani. Nu schimbaţi povestea. Asta se întâmplă când nu investighezi cum se cuvine“, a scris Mike Smallcombe pe Twitter.

   

image

În acest context, veridicitatea acuzaţiilor prezentate în filmul HBO de către cei doi bărbaţi este din nou pusă la îndoială. În plus, biograful lui Michael Jackson îl acuză de minciună şi pe Wade Robson, a doua presupusă victimă a megastarului. 

Conform dezvăluirilor din „Leaving Neverland“, Wade Robson ar fi fost agresat sexual prima dată în 1990, când familia lui a fost să viziteze Marele Canion. În film, Robson susţine că părinţii l-au lăsat acasă la Michael, la insistenţele megastarului. În realitate, băiatul şi-a însoţit părinţii în această excursie la Marele Canion, după cum recunoaşte chiar Joy Robson, mama acuzatorului, într-o declaraţie făcută de aceasta. 

„Aceste acuzaţii pot fi acum dovedite drept false. Şi totuşi, a fost capabil să spună povestea asta unei lumi întregi, fără scrupule“, a adăugat biograful. 

Dan Reed a sărit din nou în apărarea celor doi bărbaţi, menţionând că ei nu-şi doresc nici bani, nici faimă de pe urma acuzaţiilor făcute, ci vor doar „să se facă dreptate“. 

Documentarul „Leaving Neverland“ a avut premiera, în luna ianuarie, la festivalul Sundance. Producţia HBO - Channel 4 a fost difuzată la HBO US pe 3 şi 4 martie, în două părţi, şi a fost unul dintre cele mai urmărite documentare ale reţelei. 

Familia starului pop a dat în judecată HBO pentru defăimare şi cere daune de 100 de milioane de dolari.

   

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite