R'Bonney Gabriel din SUA a câştigat concursul Miss Univers: „Vârsta nu ne defineşte” FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanta Statelor Unite, R'Bonney Gabriel, a fost desemnată câştigătoarea celei de-a 71-a ediţii a concursului de frumuseţe Miss Univers, care a avut loc sâmbătă seară, informează CNN.

R'Bonney Gabriel, devenită în 2022 prima femeie filipinezo-americană care a câştigat titlul de Miss Statele Unite, le-a depăşit în finala de sâmbătă seară pe Amanda Dudamel, din Venezuela, şi Andreina Martinez, din Republica Dominicană, conform Agerpres.

Concursul Miss Univers din acest an a fost organizat în oraşul New Orleans din statul american Louisiana şi a inclus 84 de concurente din lumea întreagă. România nu a fost reprezentată la acest concurs.

Sâmbătă a fost ultima zi a competiţiei, ce a constat în mai multe runde eliminatorii, organizate până la desemnarea ultimelor două finaliste.

Atunci când R'Bonney Gabriel s-a calificat printre ultimele cinci finaliste, juriul i-a adresat următoarea întrebare: „Concursul Miss Univers a adoptat recent o modificare de incluziune, pentru a le permite mamelor şi femeilor căsătorite să concureze în acest an. Ce altă modificare aţi dori să vedeţi şi de ce?".

Concurenta americană a răspuns că şi-ar dori ca organizatorii să ridice vârsta limită de participare a concurentelor.

R'Bonney Gabriel, câştigătoarea celei de-a 71-a ediţii a concursului Miss Univers FOTO Profimedia
R'Bonney Gabriel, câştigătoarea celei de-a 71-a ediţii a concursului Miss Univers FOTO Profimedia

„Mi-ar plăcea să văd o creştere a vârstei de participare, pentru că eu am deja 28 de ani. Şi aceasta este limita maximă de participare. Şi cred că ar fi ceva frumos. Citatul meu preferat este: 'Dacă nu acum, atunci când?'. Pentru că, în calitatea mea de femeie, cred că vârsta nu ne defineşte. Nu este mâine, nu este ieri - este ceva care ţine de acum. Acum este momentul", a declarat ea.

Născută în oraşul Houston, R'Bonney Gabriel este model, designer de modă şi instructor de croitorie. În activitatea sa, ea prioritizează protejarea mediului înconjurător.

Competiţia din acest an a fost organizată pentru prima dată de JKN Global Group PCL, o companie de distribuţie media din Thailanda, după ce femeia de afaceri şi activista pentru drepturile persoanelor transgen Anne Jakkaphong Jakrajutatip a cumpărat Organizaţia Miss Univers cu 20 de milioane de dolari în octombrie 2022.

Anne Jakkaphong Jakrajutatip a vorbit de multe ori în mod public despre experienţa ei de femeie transgen şi este, totodată, prima femeie care deţine drepturile de organizare pentru acest concurs de frumuseţe.

Ea a apărut pe scenă în finala de sâmbătă seară pentru a-i înmâna premiul ImpactWavy Challenge concurentei din Thailanda, Anna Suengam-iam, recompensată pentru angajamentele sale faţă de promovarea cauzelor sociale.

În 2022, concursul Miss Univers, organizat în Israel, a fost câştigat de reprezentanta Indiei, Harnaaz Sandhu.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite