Proprietara celebrei Grumpy Cat a câştigat 700 de mii de dolari despăgubiri. Pisica tot nu zâmbeşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grumpy Cat a devenit celebră în 2012
Grumpy Cat a devenit celebră în 2012

Proprietara lui Grumpy Cat, una dintre cele mai cunoscute pisici din lume datorită numeroaselor sale fotografii „morocănoase“ publicate pe internet, a obţinut despăgubiri de sute de mii de dolari de la o companie care a folosit imaginea felinei fără a-i cere acordul.

De când a devenit celebră, în 2012, Grumpy Cat i-a adus tinerei sale stăpâne peste 99 de milioane de dolari, mai mult decât au câştigat vedete precum Nicole Kidman, Cameron Diaz şi Matthew McConaughey.

Recent, faimoasa pisică i-a mai adus proprietarei sale încă 710.000 de dolari, după ce o instanţă din California a decis ca producătorul de cafea Grenade Beverage să-i plătească Tabathei Bundesen despăgubiri, după ce compania a folosit imaginea felinei în mod abuziv, scrie Boston Globe.

Tabatha Bundesen, care locuieşte în statul american Arizona, semnase un contract cu Grenade Beverage potrivit căruia imaginea felinei putea fi utilizată pentru promovarea unei băuturi reci pe bază de cafea, numită Grumppuccino. Însă compania s-a folosit de imaginea lui Grumpy Cat pentru a promova o cafea măcinată.

În plângerea depusă în urmă cu trei ani, se arată că „dispreţuitorul comportament al acuzaţilor a oferit pisicii morocănoase şi stăpânilor ei motivul de a fi cu adevărat supăraţi“.

grumpy cat foto adevarul

Grumpy Cat, pisica în vârstă de aproape şase ani, a devenit o veritabilă senzaţie pe internet în 2012, iar popularitatea ei a crescut în mod constant în mediul online, dar şi în mass-media. Un videoclip publicat în 2012 pe YouTube, în care apărea pentru prima dată pisica al cărei chip pare să transmită tot timpul nemulţumire, a fost vizionat de peste 15 milioane de ori.

Adevăratul nume al pisicii este Tardar Sauce, iar internauţii au transformat-o aproape instantaneu într-o vedetă, atribuindu-i mesaje sarcastice şi amuzante.

Proprietara pisicii, Tabatha Bundesen, era chelneriţă în 2012, iar după ce animalul său de companie a devenit un star, şi-a dat demisia şi a înfiinţat compania „Grumpy Cat Limited“, care i-a adus mai târziu milioane de dolari din încheierea a numeroase contracte de imagine. Chipul pisicii a apărut pe numeroase produse, tricouri, cărţi pentru copii, felicitări, etc.

Mai mult, Grumpy Cat a apărut, de-a lungul timpului, în emisiuni televizate, pe coperta unor publicaţii celebre, precum „The Wall Street Journal“, „The New York Time“, şi chiar pe Broadway, într-o reprezentaţie a binecunoscutului musical „Cats“, notează Mediafax.

Motivul pentru care Grumpy Cat afişează o expresie „morocănoasă“ în permanenţă constă în faptul că renumita pisică suferă de nanism felin, o maladie din cauza căreia nu creşte. În plus, are ocluzie dentară inversă, mandibula fiind mai lungă decât maxilarul superior, ceea ce îi conferă animalului o expresie permanentă de nemulţumire.

Grumpy Cat a fost prima felină care are o statuie din ceară la muzeele Madame Tussauds. 

Tard are chiar şi o pagină de Facebook unde pot fi găsite mai multe imagini cu pisica amuzantă. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite