Procesul lui Michael Jackson pentru abuz sexual asupra minorilor ar putea fi reluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La aproape patru ani după moartea artistului, familia şi casa de promovare se mai ceartă în tribunal
La aproape patru ani după moartea artistului, familia şi casa de promovare se mai ceartă în tribunal

Acuzaţiile din 2005 împotriva lui Michael Jackson ar putea fi repuse în discuţie la tribunal la începutul lunii aprilie, când mama artistului, Katherine Jackson, se va întâlni cu reprezentanţii companiei de promovare AEG Live.

În 2005, starul american a fost acuzat că a abuzat un băiat de 13 ani, bolnav de cancer, faţă de care a manifestat „un comportament sexual ciudat“, în timpul unei vizite la ferma din Neverland. La prima înfăţişare la tribunal, procurorii au spus că unul dintre angajaţii lui Jackson l-a ameninţat pe copil că dacă va dezvălui informaţii despre „relaţia“ lui cu artistul, mama sa ar putea fi omorâtă.

Controversa din 2005 a pornit de la un film-documentar difuzat în 2003, „Living With Michael Jackson“, ce a prezentat o scenă în care superstarul ţinea de mână un băieţel, în timp ce purtau o discuţie. La scurt timp după apariţia filmului, avocaţii din Santa Barbara au iniţiat o investigaţie, iar în noiembrie 2003, Jackson a fost arestat din pricina mai multor acuzaţii, printre care molestarea minorului şi intoxicarea lui cu alcool. Artistul a fost eliberat la scurt timp, fiind nevoit să plătească o cauţiune de trei milioane de dolari.

Procesul din 2005 a durat cinci luni, iar, la final, cântăreţul a fost declarat nevinovat.

Această controversă ar putea fi actualizată în luna aprilie, la procesul cu AEG Live. Familia Jackson dă în judecată compania de promovare AEG Live (Anschutz Entertainment Group), ce s-a ocupat de sponsorizarea turneului „This Is It“ al Regelui Pop. Katherine Jackson va cere o compensaţie în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru moartea starului. 

Katherine Jackson a fost dată dispărută de nepoţii ei după ce timp de o săptămână  nu au ştiut nimic de ea

Mama lui Jackson (foto) îi acuză de iresponsabilitate pe reprezentanţii companiei de promovare, pentru că l-au angajat pe doctorul Conrad Murray pentru a avea grijă de cântăreţ după concertele susţinute în iulie 2009.

Procesul va începe pe 2 aprilie şi ar putea dura trei luni.

Jackson a murit la vârsta de 50 de ani după ce a susţinut repetiţii pentru concerte. În 2009, Murray a fost declarat vinovat, fiind condamnat la patru ani de închisoare pentru că i-a administrat artistului un anestezic chirurgical cu propofol, substanţă ce i-a cauzat moartea.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite