Poveşti de coşmar din culisele filmului „Vrăjitorul din Oz“. Abuzuri, zăpadă toxică, machiaj otrăvitor şi inflamabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrăjitorul din Oz, un film-cult
Vrăjitorul din Oz, un film-cult

Un film atât de iubit ca „Vrăjitorul din Oz‟ a avut parte în etapa de filmare de multe provocări pentru cei care au lucrat la el. Realizat în anul 1939, a fost apreciat atât de copii, cât şi de adulţi. Cu toate acestea, mulţi nu ştiu cât de dificilă a fost producerea acestei pelicule.

Ce face incredibile poveştile din culisele filmului „Vrăjitorul din Oz‟? Combină câteva catastrofe nefericite petrecute pe platouri, cu practicile bizare de filmare şi vei avea o imagine a modului în care a fost creată această peliculă. Dintre toate istorisirile legate de filmările unor pelicule celebre, „Vrăjitorul din Oz‟ are unele dintre cele mai şocante.

Un detaliu de culise este acela că iluminatul studiourilor a produs temperaturi foarte mari. La începutul anilor `30, o nouă tehnică permitea culorilor să pară vii şi saturate. Cu toate acestea, a necesitat şi o iluminare foarte puternică pentru filmare. 

Cireşte aici ce accidente teribile li s-au întâmplat "Vrăjitoarei din Vest" şi "Omului de tinichea" şi cum a fost brutalizată Judy Garland, interpreta personajului Dorothy.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite