Povestea uneia dintre cele mai aprige amante: Eva Braun. Cum a ajuns să se îndrăgostească de Hitler. De ce era nevoită să se strecoare în dormitorul dictatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eva l-a iubit pe Hitler până la moarte (Foto: Profimedia).
Eva l-a iubit pe Hitler până la moarte (Foto: Profimedia).

Toată lumea vede în Eva Braun o femeie ticăloasă şi rea. Ea a fost amanta unuia dintre cei mai oribili dictatori ai secolului XX, „soţia” sa, cea care i-a susţinut toate violenţele şi atrocităţile. Dar soarta ei era departe de ceea ce visase să fie. Cu toate acestea, Eva a fost probabil fericită de felul în care şi-a încheiat viaţa.

Braun s-a născut în 1912, într-o familie de oameni muncitori, tatăl era profesor, iar mama croitoreasă. Părinţii ei nu aveau destui bani pentru a le asigura celor trei fiice strictul necesar. La 17 ani, Eva a  fost nevoită să îşi găsească un loc de muncă. A ajuns model într-un studio al fotografului oficial al partidului nazist, Heinrich Hoffmann, în oraşul natal, München. Acolo l-a întâlnit  pentru prima dată pe Adolf Hitler. În 1929, tânărul de 40 de ani era încă doar un radical convins, cu păreri politice şi sociale oarecum ciudate.

Citeşte mai multe aici!

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite