Paula şi Ovi, start bun în săptămâna Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii României au fost asaltaţi de presa europeană la petrecerea de deschidere a concursului. Cea de-a 55-a ediţie începe în această seară cu prima semifinală. Paula şi Ovi vor evolua joi, 27 mai, în cea de-a doua semifinală.

Într-o perioadă în care ţările nu ştiu cum să mai scurteze bugetele şi ce să mai taie din lista priorităţilor, Norvegia nu face rabat la opulenţă şi fast. Duminică seara, Oslo a deschis oficial porţile concursului european de muzică la care anul acesta participă doar 39 de ţări, altele renunţând strict din motive economice.

Mai citiţi şi:

Astăzi se aleg primii zece finalişti Eurovision 2010

Pianul Paulei şi al lui Ovi, pe gustul publicului

VIDEO Cu cine se dueleazã Paula şi Ovi la Eurovision?

În ciuda mişcărilor pro Europa care au loc aici şi contrar tuturor celor care-şi doresc ca Norvegia să fie parte a Uniunii Europene, reprezentanţii Ţării Fiordurilor încearcă parcă să demonstreze cât de bine este fără europeni. Gurile rele de aici spun că Norvegia n-ar mai vrea, totuşi, să câştige anul acesta, pentru că organizarea Eurovisionului a costat în jur de 30 de milioane de euro.

Covorul roz

Fiecare delegaţie oficială a fost luată cu autocarul de protocol din faţa hotelului şi a fost transportată până în faţa primăriei din Oslo, unde a avut loc petrecerea de deschidere. Sute de jurnalişti erau poziţionaţi strategic în lateralele covorului roz, iar alţii mai curajoşi chiar la intrarea artiştilor, blocând accesul. Femeile norvegiene din echipa organizatorică încercau să joace rolul bodyguarzilor, dar „interpretarea" lor lăsa de dorit.

Paula şi Ovi au avut parte de un moment-premieră în viaţa lor. Zeci de reprezentanţi ai televiziunilor, ai radiourilor şi ai ziarelor din toat[ Europa i-au asaltat cu întrebări, blitz-uri şi felicitări, ca şi cum cei doi ar fi câştigat deja Eurovisionul. În spatele delegaţiei române s-a format o coadă, iar la rând aşteptau cuminţi reprezentanţii Rusiei şi ai Georgiei.

Reacţia presei la vederea reprezentanţilor noştri a fost oarecum previzibilă după minirecitalul incendiar susţinut de Paula şi Ovi în Eurovillage, cu două ore înainte de petrecere. Înaintea lor a urcat pe scenă Michael Von Der Heide, reprezentantul Elveţiei, care n-a reuşit să impresioneze publicul. Ba chiar în timpul prestaţiei sale, norvegienii fluturau steagurile României. La intrarea românilor pe scenă, publicul a „explodat" în aplauze şi a început să cânte piesa României.

Interes crescut

Paula şi Ovi au fost copleşiţi de atenţia pe care le-au acordat-o fanii concursului şi jurnaliştii din toată Europa. „A fost ceva incredibil! Participarea şi interesul presei faţă de piesa noastră mi-au depăşit aşteptările", a mărturisit Paula după petrecere.

„N-aş vrea să scot, totuşi, prea mult în evidenţă interesul pentru noi, pentru că îmi închipui că aşa e în cazul fiecărui concurent. Sper însă că oamenii care ne-au spus cât de mult le place «Playing With Fire» să fi fost sinceri. Am făcut multe poze, am dat multe interviuri, m-am amuzat când un prezentator a venit să-mi măsoare tocurile, pentru topul celor mai înalte tocuri de la lansare. M-a copleşit atâta atenţie şi cred că seara de duminică a fost un succes", a adăugat ea.

Numărătoarea inversă

În mulţimea de oameni care au invadat duminică seara spaţiul din faţa primăriei, puteai să vezi tineri îmbrăcaţi complet în alb care se jucau în toate felurile cu deja celebrele sfere colorate, simbolurile Eurovisionului de anul acesta. Odată intraţi înăuntru, în marea de oameni îmbrăcaţi excentric şi gata să stea la poză, reprezentanţii României au avut parte de aceeaşi primire ca şi pe covorul roz. Reacţia publicului a fost pentru cei doi genul de sprijin moral de care au nevoie înaintea marii competiţii.

Nu au lipsit momentele haioase sau ludice, iar Paula a trecut chiar printr-un test al înălţimii. Un jurnalist norvegian i-a măsurat tocurile cu rigla, în încercarea lui de a le găsi pe cele mai înalte din sală, după care i-a adresat clasica întrebare „Ce firmă sunt?". Paula i-a răspuns prompt şi sigură pe ea că pantofii nu aparţin niciunei firme, de vreme ce sunt unicat, special făcuţi pentru ea. Ovi, fost şi el supus aceloraşi întrebări.

Fabian Stang, primarul oraşului Oslo, a deschis petrecerea cu un discurs de bun venit. I-a întâmpinat pe reprezentanţii celor 39 de ţări aflate în competiţie şi le-a urat succes în întrecerea muzicală. Haddy Jatou N'Jie, Erik Solbakken şi Nadia Hasnaoui, adică cei trei prezentatori care vor fi gazdele Eurovisionului în acest an, şi-au făcut apariţia pe scena improvizată în sala mare a primăriei.

Aceştia vor prezenta semifinalele de astăzi şi de joi, precum şi finala de sâmbătă, pe care românii le pot urmări în direct la TVR 1 şi TVR Internaţional.

„Un an pasionant" pentru Rybak

La petrecerea de luni seară n-avea cum să lipsească preferatul Norvegiei, Alexander Rybak, artistul care a câştigat concursul de anul trecut. Rybak (24 de ani) a cântat piese de pe viitorul album dar şi cântecul „Fairytale". Într-un scurt discurs, el a mărturisit că a avut parte de un „an pasionant", dar şi copleşitor, din cauza numeroaselor concerte.

Moldova, favorită în prima semifinală

Dacă în anii trecuţi controversele şi scandalurile s-au ţinut lanţ, ediţia din acest an a Eurovisionului se anunţă a fi una light şi nepiperată, o concluzie împărţită de majoritatea jurnaliştilor aflaţi la Oslo. Deşi astăzi are loc prima semifinală, „greii" se luptă joi, 27 mai, într-una dintre cele mai „dure" semifinale din ultimii ani.

image

Până atunci, printre favoriţii primei semifinale se numără Grecia, Islanda, Slovenia, dar şi Moldova, despre care se vorbeşte numai de bine. Chiar dacă majoritatea reprezentanţilor media n-ar putea spune unde anume în Europa este situată Moldova, acest lucru nu-i împiedică să o claseze printre primii zece în această semifinală. Rusia, în schimb, n-are parte de critici favorabile, la fel Bosnia şi Herţegovina şi Belgia. Semifinala din această seară va fi transmisă în direct de TVR 1 şi TVR Internaţional, de la ora 22.00.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite