Papa Francisc, către Alessandro Zanardi:„Ai făcut din handicap o lecţie de umanitate. Mă rog pentru tine şi familia ta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc la Bucureşti
Papa Francisc la Bucureşti

Papa Francisc i-a transmis o scrisoare de susţinere fostului pilot de Formula 1 Alessandro Zanardi, aflat în stare gravă după un accident suferit într-o cursă de handcycling.

„Dragă Alessandro. Povestea ta este un exemplu despre cum să reuşeşti să o iei de la capăt din nou după o oprire neaşteptată. Prin sport, ne-ai învăţat să trăim o viaţă de prim-plan, făcând din handicap o lecţie de umanitate. Îţi mulţumesc pentru că dai putere celor care au pierdut-o. În acest moment foarte dureros, sunt aproape de tine şi mă rog pentru tine şi familia ta”, i-a scris Papa Francisc sportivului.

Italianul Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în probe de handcycling, a fost transportat în stare gravă la spitalul din Siena, vineri seară, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a rostogolit de două ori şi s-a izbit de un camion, conform Gazzetta dello Sport, citată de news.ro

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 grand prix-uri de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz de lângă Klettwitz, Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite