Oscar de la Renta a murit. Celebrul designer avea 82 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul dominican Oscar de la Renta, celebru în lumea modei pentru creaţiile sale purtate de Jackie Kennedy, Hillary Clinton şi Amal Alamuddin, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat luni seară un membru al familiei sale, citat de BBC.

Designerul dominican a fost diagnosticat cu cancer în 2006, potrivit postului american de televiziune ABC News.

Născut în 1932, în Republica Dominicană, Oscar de la Renta a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi valoroşi designeri din lume, chiar dacă la 18 ani acesta plecase de acasă la Madrid pentru a studia pictura şi a urma o carieră în acest domeniu. Începe să fie pasionat curând de modă şi merge să înveţe de la designerul spaniol Cristobal Balenciaga.

El a devenit cunoscut la nivel mondial în anii '60, fiind unul dintre designerii care au îmbrăcat-o pe prima doamnă a Statelor Unite, Jacqueline Kennedy. De asemenea, recent a creat recent rochia de mireasă pentru avocata britanică Amal Alamuddin, care s-a căsătorit cu actorul american George Clooney.

„Singura realitate a acestei vieţi este că eşti născut şi aceea că vei muri“, declara acesta la Fashion Talks în iunie 2013. „Mereu ne gândim că vom trăi veşnic (...) contează cum apreciezi fiecare zi a vieţii tale“, a adăugat acesta, potrivit CNN.

Înainte de a lansa brandul care îi poartă numele, de la Renta a lucrat pentru casele Lanvin şi Balmain. Creaţiile sale au fost purtate de numeroase vedete, de la actriţe şi cântăreţe celebre până la femei din lumea politică, aşa cum au fost Jackie Kennedy şi Hillary Clinton.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite