Gerard Depardieu împlinește 75 de ani. Zeci de vedete îl susțin în scandalul iscat de acuzațiile de viol care i se aduc

0
Publicat:

Gerard Depardieu împlinește miercuri 75 de ani. Aniversarea îl prinde în mijlocul unui amplu scandal cu acuzații de viol. Celebrul actor are însă de partea sa zeci de vedete care condamnă linșajul mediatic la care starul din Cyrano de Bergerac este supus.

S-a născut pe 27 decembrie 1948, la Châteauroux, Centre-Val de Loire, Franța și a devenit, peste ani, unul dintre cei mai prolifici şi talentaţi actori francezi.

A ajuns la un palmares impresionant, incluzând câte o nominalizare pentru cel mai bun actor la Academy Award și la premiile BAFTA 1992 pentru rolul său din Cyrano de Bergerac, și o alta la Oscar, în 1991.

Gerard Depardieu. FOTO Profimedia
Gerard Depardieu. FOTO Profimedia

Pentru aceeași prestație a fost distins cu Frunza de Palmier la Cannes în 1990 și tot datorită cunoscutului personaj al lui Edmond Rostand a primit premiul Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Actor din Green Card, potrivit Wikipedia. 

Drumul său spre succes nu a fost ușor, după cum a dezvăluit Gerard Depardieu în autobiografia sa.

Actorul a povestit că s-a prostituat (a mărturisit că a făcut sex pentru bani), a jefuit mormimte înainte de a fi descoperit de un impresar homosexual care i-a plătit cursurile de actorie şi a petrecut trei săptămâni în închisoare. 

Actorul a vorbit inclusiv despre perioada copilăriei, când a aflat că mama lui a încercat să renunţe la sarcină, folosind andrele ca să-și provoace un avort, explicând că familia lui era atât de săracă, încât nu-şi permitea o moaşă şi a fost nevoit, copil fiind, să îşi ajute mama la naşterea fraţilor lui.

„Homosexualii mă plac”

A început să rătăcească pe străzi de la vârsta de 10 ani şi recunoaşte că şi-a dat rapid seama că bărbaţii îl găsesc atrăgător.

„Am ştiut de când eram foarte tânăr că homosexualii mă plac“, a scris actorul.

Printre confesiunile făcute în autobiografia sa, „Ca c'est fait comme ca („S-a întâmplat aşa“ – trad)“, amintește și de prietenia surprinzătoare cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, dar şi de moartea fiului său, Guillaume - care a fost tot actor şi care a recunoscut la rândul lui că s-a prostituat şi a ispăşit două pedepse cu închisoarea pentru furt şi posesie de droguri și care a fost răpus de o pneumoniie virală în 2008, la vârsta de 37 de ani - mai notează „Daily Mail“.

Deși s-a descris drept un „ţăran necioplit“, s-a căsătorit în cele din urmă cu actriţa Élisabeth Guignot, care provine dintr-o familie pariziană bună, alături de care a avut doi copii, Guillaume şi Julie. Depardieu mai are alţi doi copii, cu alte două femei, dar viaţa de familie şi rolul de tată nu este unul pe care Depardieu îl joacă bine.

Depardieu a explicat că incapacitatea sa de a le spune copiilor săi că îi iubeşte este cauzată de relaţia pe care a avut-o cu propriul tată, Dede, un metalurgist şi pompier voluntar care vorbea foarte puţin.

Zeci de artiști francezi condamnă linșajul mediatic la care este supus

Difuzarea unui documentar la începutul lunii decembrie 2023, în care Gerard Depardieu face remarci misogine și insultătoare la adresa femeilor, a generat o reacție puternică și a avut repercusiuni internaționale.

France Televisions, care deține postul France 2, a autentificat recent fragmentul controversat, însă familia actorului susține că aceasta ar fi putut fi modificată la montaj.

După ibucnirea scandalului, Gerard Depardieu a fost exclus din Ordinul Național din Quebec, i s-a retras titlul de cetățean de onoare în comuna Estaimpuis din Belgia, iar statuia sa din ceară a fost eliminată de la Muzeul Grevin din Paris. Actorul a respins acuzațiile care i-au fost aduse.

Mai multe nume mari ale scenei artistice franceze, printre care regizori și cântăreți celebri, îndeamnă însă, printr-o scrisoare deschisă la respectarea prezumției de nevinovăție a actorului.

Nu mai puțin de 60 de artiști francezi au semnat o scrisoare deschisă pentru a condamna „linșajul” mediatic la care este supus celebrul actor Gerard Depardieu, acuzat de viol încă din 2020 .

Președintele francez, Emmanuel Macron, și membri ai familiei lui Depardieu, inclusiv fiica sa Julie Depardieu, s-au exprimat public în sprijinul actorului.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite