Moment de curaj pentru actriţa Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo: „Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuirea sexuală din sistem, nu din afara lui”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
viorica vodă

Viorica Vodă a oferit un moment curajos pe scena Premiilor Gopo, vorbind public despre hărţuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică şi în lumea teatrului din România, după rolul său din Filantropica.

„Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere şi consecinţele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuirea sexuală din sistem, nu din afara lui.

Sunt foarte mulţi directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.

Să nu credeţi că vreau acum să mă reinventez iniţiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii şi mai ales a unei fete care este aici în sală şi are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început şi îşi va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie ruşine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaţilor sau a femeilor care, din educaţie sau lipsa de educaţie, nu îndrăznesc să spună.

Noi nu am avut. Toată generaţia noastră am crescut cu ruşine, cu pudoare” – a declarat aceasta pe scenă, vizibil emoţionată şi afectată de cele relatate, potrivit culturaladubă.ro. 

Mărturisirea Vioricăi Vodă nu a fost comentată în niciun fel de regizorul Nae Caranfil, care a încheiat momentul prezenţei echipei Filantropica vorbind strict despre film.

Gala a continuat aproximativ jumătate de oră, fără ca cineva să mai completeze mărturisirea Vioricăi Vodă. Până la momentul decernării Premiului Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol principal, care i-a revenit Katiei Pascariu şi care a subliniat importanţa discursului Vioricăi Vodă. 

„Cred că au fost nişte lucruri memorabile în seara asta, nu ce zic eu, şi cred că s-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă.

Şi aş vrea să ne gândim la lucrurile pe care le-a zis, aş vrea să mulţumesc că le-a zis, îmi pare rău că a durat 20 de ani să spună ce a spus. Şi îmi pare foarte rău pentru reacţiile pe care le-am văzut, pe care le vedem în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei şi a fost oribil. Dar foarte multe dintre noi le vedem în fiecare zi.

Şi îi mulţumesc încă o dată. Şi felicitări!”, a spus Katia Pascariu. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite