Kanye West, dat în judecată de familia lui George Floyd pentru un sfert de miliard de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un polițist, a cărui moarte a declanșat mișcarea „Black Lives Matter“, îl dă în judecată pe rapper pentru comentariile sale denigratoare.

Kanye West a făcut comentarii defăimătoare despre George Floyd
Kanye West a făcut comentarii defăimătoare despre George Floyd FOTO Profimedia

Gianna, fiica în vârstă de 8 ani a lui George Floyd, mama ei și echipa lor de avocați pregătesc un război legal împotriva lui Kanye West, anunțând că îl dau în judecată pentru un sfert de miliard de dolari, după comentariile sale recente despre moartea lui Floyd.

Roxie Washington, mama fiicei lui Floyd, a anunțat marți că a angajat o echipă de avocați pentru a-l acționa în instanță pe Ye (noul nume al lui Kanye West), pe partenerii săi de afaceri și pe asociații săi pentru hărțuire, defăimare și provocare de suferinţă emoţională. Ea cere despăgubiri de 250 de milioane de dolari.

În documentul trimis către West de avocații femeii și publicat de TMZ, se menționează: „Clienții noștri sunt tulburați și răniți de acuzațiile dumneavoastră. Ați făcut, în mod malițios, afirmații nefondate și neadevărate la adresa lui George Floyd, provocând suferință familiei sale“.

Kanye West, implicat în mai multe scandaluri

În urmă cu câteva zile, Kanye West a declarat în podcastul „Drink Champs“ că moartea lui George Floyd a survenit în urma unei supradoze de droguri.

George Floyd a murit pe 25 mai 2020, după ce polițistul Derek Chauvin i-a ținut nouă  minute genunchiul pe gât, în timp ce bărbatul repeta constant „Nu pot să respir“.

Cauza morții a fost confirmată la autopsie, iar polițistul a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor. După moartea lui Floyd au avut loc proteste de amploare și a luat naștere mișcarea „Black Lives Matter“.

Rapperul a fost implicat recent în câteva scandaluri. Conturile sale de Instagram și Twitter au fost restricționate după câteva postări considerate antisemite. Totodată, la Săptămâna Modei de la Paris, Ye a purtat un tricou cu mesajul „White Lives Matter“, o reinterpretare personală a celebrului slogan „Black Lives Matter“. Un obişnuit al controverselor, Kanye West suferă de tulburare bipolară.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite