Kanye West, ajutat de o arhitectă româncă în realizarea turneului „Yeezus“. „Este o bombă cu ceas creativ, nu se opreşte niciodată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kanye
West a avut pe scena turneului „Yeezus“ „un vulcan“ realizat
de Oana Stănescu FOTO GettyImages/Gulliver
Kanye West a avut pe scena turneului „Yeezus“ „un vulcan“ realizat de Oana Stănescu FOTO GettyImages/Gulliver

Kanye West a fost ajutat să îşi pună în scenă grandiosul turneu „Yeezus“ de Oana Stănescu (32 de ani), arhitectă din România care i-a creat „un vulcan“ care s-a „ridicat“ pe scena evenimentului. Românca spune că vrea să depăşească limitele arhitecturii şi mai are şi alte proiecte cu raperul american.

Arhitecta de origine română Oana Stănescu i-a creat lui Kanye West „un vulcan“ de 15 metri înălţime care a apărut pe scena turneului „Yeezus“, arată „The New York Times“. Aceeşi sursă scrie că aceasta este cea mai celebră creaţie a româncei, după ce în trecut a proiectat locuinţe în Dallas şi un pod în Slovenia. „Oana Stănescu nu este arhitectul tipic care vrea clădiri pe post de trofee şi comisioane profitabile. Alături de Dong-Ping Wong, partenerul ei de la firma de arhitectură «Family», Stănescu îşi face un nume pe baza capacităţii sale de a combina cultura pop cu designul utilitar“, scrie publicaţia.

„Oana este o bombă cu ceas creativ; nu se opreşte niciodată“, spune despre ea Carl Jackson, regizor care a angajat-o recent pentru două proiecte în San Diego: un studio de film şi un cartier de locuinţe.

oana stanescu arhitecta

FOTO „The New York Times“

Originară din Reşiţa, Oana Stănescu a studiat la Universitatea Politehnica din Timişoara, apoi a ajuns printr-un program de internship la New York. A lucrat pentru firme de arhitectură de top din Japonia, Elveţia şi Africa de Sud. „La un moment dat, mama mi-a spus: «Nu există suficient de multe continente pentru tine»“, a mărturisit ea. În prezent locuieşte într-o casă din cartierul Harlem, pe care o împarte cu prietenii şi cu câinele Perry, şi predă un curs de design la Universitatea Columbia.

Cel mai faimos client pentru care a lucrat este raperul american Kanye West. Aceasta mai are o serie de proiecte în colaborare cu acesta, dar detaliile nu au fost divulgate încă. „Sunt interesată să împing limitele a ceea ce se poate face în arhitectură“, mai zice ea.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite