Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl consideră „agitator” pe cineastul Cristi Puiu, care nu este de acord cu purtarea măştii în aer liber

0
0
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că cineastul Cristi Puiu, care a declarat recent că nu este de acord cu purtarea măştii în aer liber, nu a făcut decât să îşi promoveze filmul „Malmkrog” prin afirmaţiile controversate şi îl consideră „agitator”.

Vineri seară, Cristi Puiu a spus pe scena Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde a fost proiectat cel mai noul lungmetraj al lui, „Malmkrog”, că nu este de acord cu purtarea măştii în aer liber şi că „puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite”, scrie news.ro

Afirmaţiile lui au stârnit aplauze, dar şi critici.

Între cei care au sancţionat spusele regizorului se numără şi Cristian Tudor Popescu. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, jurnalistul a emis mai multe întrebări retorice.

„Să ne uităm, cu sau fără mască pe faţă, la un film de 3 ore şi 20 de minute, o fi uman? Până să-i trateze puterea, cum spune domnul Puiu, românaşii veseli nu se tratează ei cu covid unii pe alţii ca nişte vite bolnave de boala vacii nebune? Oare ce gust ar avea laptele bovinelor care ar fi ţinute cu ochii pe filmul domnului Puiu 200 de minute?”.

El a continuat: „După ce îşi mai vizionează încă o dată capul de operă «Malmkrog», fireşte, fără mască pe figură, ca un luptător întru libertate ce este, poate că autorul «Morţii domnului Lăzărescu» găseşte timp să citească următoarea ştire: «Printre zecile de oameni ucişi de covid în ultimele 24 de ore se află şi o femeie însărcinată în 6 luni şi o săptămână, care a murit la spitalul judeţean din Alba Iulia. Avea 33 de ani şi nicio altă afecţiune în afară de infecţia cu sars-cov 2, care i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută». Şi să mai răspundă la o întrebare: Să vrei să respiri şi să nu mai poţi să respiri, deşi ai, de zile întregi, un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?. Cam câţi malmkrogi pe zi crede domnul Puiu că stă un medic într-un spital covid cu masca pe pielea feţei?”.

Într-o intervenţie la postul Digi24, Popescu a declarat că ceea ce a făcut Puiu este o „măgărie agitatorică” prin care îşi promovează pelicula.

„Dacă n-aş lua în considerare această posibilitate, ar trebui să îl consider pe domnul Puiu, pe distinsul regizor Cristi Puiu, de-a dreptul idiot”.

Jurnalistul i-a criticat şi pe cei care au aplaudat, la TIFF, discursul regizorului, numindu-i „nişte hominizi” care fie sunt „cretini”, fie sunt „ticăloşi”, fie şi una, şi alta.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite