Irinel Columbeanu, milionarul de la Izvorani cu viaţă de Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de un deceniu, Irinel Columbeanu ţine constant prima pagină a presei mondene din România. Fie că este vorba de relaţiile sale amoroase, de ţinute excentrice sau de scandaluri conjugale, omul de afaceri, care tocmai şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei, este unul dintre cei mai mediatizaţi mondeni din România.

Despre viaţa personală a milionarului s-au scris sute de pagini de-a lungul anilor. Deşi posesor al unei averi impresionante, Irinel Columbeanu s-a făcut remarcat mai mult prin prisma apariţiilor sale mondene decât a afacerilor pe care le-a condus. Cu toate că a avut un sprijin constant în persoana tatălui său, persoană importantă înainte de 1989, Columbeanu a mărturisit că şi-a început afacerile „de jos", în 1990, când vindea telefoane.

Revoluţia, cu afaceri la Inter
„M-am întâlnit în faţă la Intercontinental cu doi francezi veniţi să semneze un contract cu Electromagnetica. Era 23 decembrie 1989, ei nu ştiau cum să plece mai repede din ţară. Recunosc, a fost noroc chior! Au venit la mine şi m-au întrebat dacă vreau să lucrez pentru ei", declara el pentru „Evenimentul zilei".

Romaniţa Iovan - Venus numărul 1
Cam în aceeaşi perioadă, Irinel Columbeanu începea o relaţie cu Romaniţa Iovan, unul dintre modelele celebre ale casei de modă Venus. Afaceristul a avut întotdeauna o pasiune pentru femeile frumoase (mai tinere şi mai înalte decât el), iar Romaniţa a fost prima dintr-un şir de relaţii mediatizate de presă.
Femeile din viaţa milionarului l-au caracterizat pe acesta ca fiind un bărbat galant şi generos iar multe dintre ele au beneficiat de un start în carieră cu ajutorul lui Iri. Romaniţa nu a făcut excepţie, potrivit informaţiilor publicate în presă, şi a devenit, cu susţinerea lui Columbeanu, o creatoare de modă şi o femeie de afaceri de succes.

Anna Lesko a „ars în flăcări"
Relaţia celor doi a luat sfârşit în 1996, an în care afaceristul a cunoscut-o pe Anna Lesko, o frumoasă ucraineancă din Basarabia, venită cu speranţe artistice în România. În 2002, îşi făcea debutul în muzică, cu un videoclip fierbinte, „Ard în flăcări". „Ard în flăcări, pentru tine, ştii prea bine", cânta pe-atunci Anna Lesko, deşi, ulterior, s-a plâns că trebuia să facă faţă unor capricii pe care milionarul le-ar fi avut în dormitor. De altfel, chiar Irinel Columbeanu a recunoscut că ceea ce-l caracterizează cel mai bine este nonconformismul, inclusiv în materie de sex. „Lângă Irinel, am fost foarte fericită. L-am iubit, iar asta a făcut să dureze relația noastră mai bine de opt ani; plus că am fost alături de el în niște momente foarte grele. Relația cu el m-a făcut să completez multe lucruri la personalitatea mea, eu fiind în plin proces de maturizare", declara Anna Lesko.

Blanche, o frumuseţe autohtonă cu nume exotic
În 2004, cei doi au pus capăt unei relaţii de opt ani, însă milionarul de la Izvorani s-a consolat repede în braţele unei frumuseţi autohtone cu nume exotic: Blanche, Miss România 2004. Despre Gabriela Botezat, pe numele său adevărat, s-a scris la vremea respectivă că ar fi intrat atât de tare în sufletul lui Irinel, încât acesta ar fi cerut-o de soţie. Însă relaţia lor s-a terminat destul de repede, iar toate hainele şi bijuteriile pe care Irinel i le-a făcut cadou Gabrielei, au ajuns înapoi la milionar. Blanche susţine că ea însăşi le-a trimis înapoi, pentru că nu i se părea „corect" să le păstreze. Tabloidele vremii menţionau însă că milionarul ar fi luat totul înapoi de la iubita sa după ce a descoperit că aceasta nu ar fi fost tocmai o fată... de casă.

Întâlnire de gradul 0: pe viitoarea doamnă Columbeanu a cunoscut-o pe data de 13
13 iulie 2005 a fost o zi importantă din viaţa lui Iri. Probabil că acum câţiva ani credea că e o zi norocoasă. Astăzi nu mai ştim cum gândeşte. Cert este că în acea zi a cunoscut-o pe Monica Gabor, cea care avea să devină doamna Columbeanu cu acte în regulă. Încă de la început relaţia celor doi, exhibată într-un reality-show urmărit şi comentat de toată ţara, a ţinut prima pagină a tabloidelor. Pentru Irinel, dragostea a fost oarbă şi nu a mai contat că iubita sa, liceana din Bacău, nu dăduse nici BAC-ul şi încerca să-şi pună pe cap o poşetă într-o mare casă de modă din Paris.

Nunta şi divorţul secolului
A decis să o ia de soţie cu mare fast, iar presa s-a grăbit să anunţe nunta secolului. Şi Monica a făcut, la rândul ei, un anunţ important chiar la petrecerea de nuntă, transmisă în direct: era însărcinată.
Venirea pe lume a micuţei Irina Columbeanu părea să aducă puţină linişte în viaţa celor doi, însă nu pentru multă vreme. După ce în 2006 Columbeanu a scris o carte despre viaţa sa, lansată cu fast şi vândută ca pâinea caldă, aflaţi într-un con de umbră, soţii Columbeanu au reapărut în atenţia publicului un an mai târziu, cu un scandal sexual. O înregistrare despre care se presupunea că îi care ca protagonişti pe cei doi, în timp ce făceau sex, într-un restaurant din Bucureşti, a fost făcută publică.
În anii care au urmat, presa a scris despre mai multe presupuse aventuri extraconjugale ale soţilor Columbeanu. Despre Monica s-a speculat că a avut o idilă cu şoferul-manechin Voicu Pânzar, iar despre Irinel că a fost astras de diverse domnişoare avide de publicitate.

Cea mai mediatizată relaţie din viaţa lui Irinel Columbeanu s-a încheiat, oarecum previzibil, cu unul dintre cele mai mediatizate divorţuri din România.
Pe 23 februarie 2011, Monica a iniţiat divorţul, după cinci ani de căsnicie. După multe înfăţişări în instanţă şi cuvinte grele aruncate de Irinel Columbeanu, divorţul a fost finalizat iar custodia micuţei Irina, fetiţa în vârstă de 5 ani a cuplului, i-a fost încredinţată milionarului de la Izvorani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite