Încoronarea lui Charles. Unde a stat Harry la ceremonie și de ce a lipsit Meghan Markle

0
Publicat:

Prinţul Harry, duce de Sussex, nu a stat în primul rând la ceremonia de încoronare a tatălui lui, regele Charles al III-lea. El a avut loc abia în rândul al treilea,  la două rânduri în spatele fratelui său, William, prinţ de Wales.

Prințul Harry a avut loc în rândul al treilea FOTO EPA-EFE
Prințul Harry a avut loc în rândul al treilea FOTO EPA-EFE

Harry, purtând medaliile militare prinse la sacou, şi-a făcut sâmbătă intrarea în Abaţia Westminster în timp ce vorbea cu verişoara lui prinţesa Beatrice şi cu soţul acesteia, Edoardo Mapelli Mozzi.

A salutat şi a zâmbit către invitaţi în timp ce înainta prin naosul abaţiei.

Palatul Buckingham a confirmat anterior că Harry şi unchiul său, prinţul Andrew, ducele de York, nu vor avea atribuţii formale în cadrul evenimentului. Ei nu mai sunt membri activi ai casei regale.

La funeraliile reginei Elisabeta a II-a din septembrie anul trecut, Harry a stat în rândul al doilea la Westminster Abbey, chiar în spatele lui Charles, scrie Agerpres.

Toate privirile erau îndreptate sâmbătă asupra lui Harry, care s-a aflat pentru prima dată în public alături de familia sa după ce, în volumul său de memorii, ''Spare'', i-a criticat pe Charles, pe regină, pe William şi Kate.

Meghan a lipsit de la ceremonie

Meghan, ducesă de Sussex, a rămas la reşedinţa din Montecito, California, alături de cei doi copii ai cuplului, Archie şi Lilibet.

Archie aniversează patru ani sâmbătă, în aceeaşi zi cu încoronarea.

Ducele, în vârstă de 38 de ani, a fost aşezat în cel de-al treilea rând în Westminster Abbey, alături de soţul verişoarei sale prinţesa Eugenie, Jack Brooksbank, de Eugenie, Beatrice şi Mapelli Mozzi.

Tot în cel de-al treilea rând, la capătul opus de Harry, s-a aflat Andrew, căruia i-a fost retras dreptul de a folosi titlul Alteţă Regală în mod oficial în ianuarie 2022. El a purtat mantia Ordinului Jartierei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite