Încheiat în 1995, manuscrisul primei cărţi, „Harry Potter şi Piatra filosofală“, a fost refuzat iniţial de 12 ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
J. K. Rowling este o scriitoare britanică în vârstă de 56 de ani @profimedia
J. K. Rowling este o scriitoare britanică în vârstă de 56 de ani @profimedia

La şase ani, Joanne scria povestioare pe care i le citea surorii mai mici, Diane. Şi-a dorit de când se ştie să devină scriitoare, iar certurile dese ale părinţilor săi nu au făcut altceva decât s-o atragă şi mai mult în lumea scrisului. În adolescenţă, a semnat primele romane fantasy. Cu toate acestea, manuscrisul primei cărţi din seria Harry Potter a fost respins de 12 ori înainte să fie acceptat.

Ştiai că Joanne Rowling are data de naştere în comun cu personajul Harry Potter? Şi că propriii demoni au luat forma înfiorătorilor „dementori“ din lumea vrăjitorilor, iar amintirile sale din copilărie i le-a transferat Hermionei. J.K. Rowling a oferit lumii una dintre cele mai fascinante poveşti din literatură, lumea vrăjitorilor de la Hogwarts.

Încheiat în anul 1995, manuscrisul primei cărţi, „Harry Potter şi Piatra filosofală“, a trecut prin 12 edituri şi 12 refuzuri. În final, a bătut palma cu o editură, de unde a primit sugestia să îşi „îmbunătăţească‟ numele. Publicul era format în mare parte din băieţi, „care n-ar fi foarte încântaţi să vadă pe copertă un nume de femeie“, aşa că reprezentanţii editurii au sfătuit-o să-şi publice numele doar cu iniţialele. Astfel, lângă J, Joanne a împrumutat iniţiala bunicii sale, K de la Kathleen, devenind J.K. Rowling.

După succesul primului volum, popularitatea poveştii a crescut de la o carte la alta. Într-atât, încât lucrul la cel de-al patrulea volum a devenit copleşitor. „Îmi era greu să mai scriu, lucru pe care nu îl mai păţisem până atunci niciodată“, spunea ea despre „Harry Potter şi Pocalul de Foc“, cel mai repede vândută carte din istorie.

Citeşte continuarea aici.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite