Ian Anderson, creierul trupei Jethro Tull, locuieşte într-o casă din secolul al XVI-lea, cu 11 dormitoare şi 15 băi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ian Anderson
exersează la flaut în zona piscinei acoperite datorită acusticii
excelente FOTO Project Events
Ian Anderson exersează la flaut în zona piscinei acoperite datorită acusticii excelente FOTO Project Events

Celebrul Ian Anderson, care va concerta pe 20 iunie la Sala Palatului din Bucureşti, este cunoscut ca fiind fondatorul legendarei trupe Jethro Tull, precum şi un flautist de excepţie. Un detaliu mai puţin cunoscut despre acesta este casa din secolul al XVI-lea pe care o deţine, o proprietate în care locuieşte alături de soţia sa şi de animalele de companie.

Casa pe care Ian Anderson o deţine are 11 dormitoare, 15 băi, piscină, jacuzzi, saună, solar, sală de fitness, toate întinse pe un teren de aproape doi kilometri pătraţi. Astfel, despre muzica lui Ian Anderson se cunosc destul de multe amănunte, dar despre viaţa personală prea puţine.

Ian locuieşte, alături de soţia lui, Shoan, într-o casă construită în secolul al XVI-lea, în sud-vestul Angliei, acolo unde are un studio de înregistrări şi propriul birou.

Chiar dacă, de-a lungul timpului, casa în care Anderson stă a suferit mai multe schimbări, acum zona dispune de 11 dormitoare, 15 băi şi mai multe birouri. Foştii proprietari au construit o extensie ce conţine o piscină acoperită, jacuzzi, saună, solar şi sală de fitness, zonă folosită de artist pentru a exersa la flaut, datorită atmosferei şi ecoului. „Este o atmosferă caldă şi umedă acolo. Dacă aş exersa în altă parte, soţia şi câinii ar părăsi încăperea. Doar pisicile deschid un ochi, se uită şi apoi se culcă la loc, ceea ce mă face să cred că, mai degrabă, le place“, spune amuzat artistul.

Despre bucătărie, Ian Anderson spune că este una dintre încăperile în care se simte cel mai confortabil. „Bucătăria este inima casei, o folosim nu numai pentru a sta şi a discuta, ci şi pentru a lua majoritatea meselor, în ciuda faptului că avem un dining room“, arată el.

Un alt detaliu interesant al casei lui Ian este soba de fontă în care focul are continuu. „Pentru că soba este foarte mare, în casă este mereu cald. Câinii şi pisicile noastre vin mereu să stea în bucătărie iar dacă am lăsa uşile deschise, si celelalte animale din gospodărie ar veni într-o clipită“, explică artistul râzând.

O altă încăpere care este foarte specială pentru Ian este dormitorul, locul în care răsăritul dimineţii se vede altfel. „Chiar dacă este o cameră mare, are un grad ridicat de confort şi de căldură. Din pat poţi vedea răsăritul soarelui. Te trezeşti dimineaţa şi vezi doar verdeaţă, copaci şi soare“, spune Ian.

Pe lângă stilul impunător al secolului al XVI-lea, casa lui Ian este la doar o oră distanţă de aeroportul Heathrow. Atunci când se întoarce de la concerte, lui Anderson îi place să ajungă acasă repede, deşi recunoaşte că dimensiunile sunt mult prea mari pentru un cuplu: „Este o casă prietenoasă dar mult prea mare pentru noi doi“, încheie Anderson.

Biletele pentru show-ul „Jethro Tull’s IAN ANDERSON plays the best of JETHRO TULL“, de pe 20 iunie 2014, au preţuri cuprinse între 50 de lei şi 250 de lei şi se găsesc în toată reţeaua Biletoo, la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center, Librăriile Librarium şi Eminescu, magazinele Flanco, Muzica şi Diverta, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan - Staţia de metrou Unirii 1.

Lista magazinelor din alte oraşe ale ţării se găseşte aici. Cei care doresc să comande biletele online o pot face de pe: www.BILETOO.ro, www.BLT.ro, www.BILET.ro, www.BILETE.ro, www.EVENTIM.ro sau www.MYTICKET.ro.

Jethro Tull, trupa formată în anul 1967, în oraşul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex ce cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock, alături de influenţe ale muzicii electronice.

Cunoscut ca omul care a introdus flautul în muzica rock, Ian Anderson este creierul din spatele a tot ce a creat Jethro Tull. Condusă de cântăreţul, flautistul, chitaristul şi compozitorul Ian Anderson, Jethro Tull şi-a creat singură drumul în muzică, revoluţionând foarte mult limbajul muzical al epocii. De-a lungul lungii cariere, Ian Anderson şi Jethro Tull au lansat 30 de albume, vânzând peste 60 de milioane de copii în toată lumea.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite