Fratele lui Elvis Presley şi fosta infirmieră, dezvăluiri despre ultimele zile ale Regelui: „Şi-a administrat intenţionat supradoza de medicamente“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elvis Presley a murit pe 16 august 1977 în urma unui atac de cord provocat de o supradoză de medicamente
Elvis Presley a murit pe 16 august 1977 în urma unui atac de cord provocat de o supradoză de medicamente

La 39 de ani de la moartea lui Elvis Presley, fratele său vitreg şi infirmiera care l-a îngrijit pe artist în ultimele luni de viaţă semnează fiecare câte o carte cu destăinuiri importante despre sfârşitul tragic al Regelui Rock 'n' Roll-ului.

În cartea „My Brother Elvis“, care urmează să fie lansată pe 16 august, David E. Stanley, fratele vitreg al Regelui, susţine că artistul şi-a administrat intenţionat supradoza de medicamente care i-a fost fatală. Stanley, a cărui mamă s-a căsătorit cu tatăl artistului în 1960, s-a mutat la vârsta de patru ani în Graceland, lucrând mai târziu pentru Elvis Presley.

Elvis i-a dat de înţeles fratelui său că se va sinucide

Stanley scrie în cartea sa că Presley i-a dat un indiciu asupra planurilor sale de a încheia socotelile cu această lume cu două zile înainte de moartea sa din 16 august 1977, spunându-i că următoarea dată când se vor vedea, el va fi „pe un nivel superior“.

Potrivit dezvăluirilor sale, când Elvis Presley a fost găsit mort la Graceland, familia a găsit pastile şi seringi în jurul artistului, Stanley îndesându-le pe toate în buzunare înaintea de sosirea poliţiei. Fratele cântăreţului susţine că Elvis a făcut-o intenţionat, întrucât era distrus în ultimele zile de viaţă, având nevoie de ajutorul prietenilor şi familiei pentru a merge la toaletă. Acesta povesteşte şi fapul că o dată au fost nevoiţi să-i scoată mâncarea din gură, când Presley a adormit în timpul cinei.

„My Brother Elvis“ este a şasea carte pe care David E. Stanley a scris-o despre Elvis Presley. Totodată, fratele lui David, Bill Stanley, a scris şi el o carte despre Regele Rock n’ roll-ului, intitulată asemănător – „Elvis, My Brother“.

Infirmiera care cunoştea suferinţele Regelui

Şi infirmiera personală a lui Elvis Presley a rupt tăcerea în privinţa ultimelor zile de viaţă ale artistului, scriind o carte intitulată „Taking Care of Elvis: Memories with Elvis as his private Nurse and Friend“. Letitia Henley Kirk (74 de ani) este cea care l-a însoţit pe legendarul câtăreţ în lupta cu obezitatea, singurătatea şi durerea despărţirii de Priscilla, dragostea vieţii lui. „Am văzut urcuşurile şi coborâşurile, fericirile şi tristeţile“, afirmă Kirk.

Letitia Kirk, care trăia alături de familia sa într-o rulotă, pe proprietatea din Granceland, în perioada în care avea grijă de artist, spune că Elvis a fost „foarte nefericit“ în ultimele luni de viaţă, unul din puţinele lucruri care l-ar mai fi înveselit fiind fosta sa soţie, Priscilla (71 de ani), de care a divorţat în 1973.

Priscilla Presley, singura care îi alina suferinţa

În cartea sa, Kirk spune că Priscilla era cea mai importantă fiinţă care îl ajuta pe Elvis să se adune când era la pământ, transformându-l într-o altă persoană, atunci când vorbeau. Femeia îşi aminteşte că atunci când relaţiile cu alte femei eşuau, artistul plângea în mijlocul patului spunând: „De ce naiba nu pot găsi o femeie cu care să-mi petrec timpul şi să mă facă fericit?“

Kirk, care l-a întânit pe Elvis în 1968, pe când lucra la o clinică medicală alături de fizicianul George Nichopolous, spune că starul suferea cumplit trăindu-şi viaţa în jurul imaginii sale emblematice. „Era un om despre care lumea credea că avea tot ce-şi doreşte. Dar chiar şi lui îi lipseau anumite lucruri“, a concluzionat Letitia Kirk.

Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente. Născut pe 8 ianuarie 1935, în Tupelo, Mississippi, Elvis Presley a devenit o legendă a muzicii rock ’n’ roll şi a fost considerat unul dintre sex-simbolurile anilor ’50. A lansat 24 de albume de studio, a avut 149 de piese în topul Billboard 100, a fost distins cu trei premii Grammy şi a jucat în peste 30 de filme.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite