FOTOGALERIE Steaua lui Piersic, în centrul Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndrăgitul actor Florin Piersic a primit o stea pe Walk of Fame-ul bucureştean, o alee a celebrităţilor autohtone inaugurată ieri, în Piaţa Timpului. Mai mulţi artişti români consacraţi vor fi omagiaţi pentru carierele lor de excepţie, după modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din Los Angeles.

Florin Piersic, unul dintre actorii Generaţiei de Aur a scenei româneşti, a primit din nou confirmarea talentului său, după ce săptămâna trecută, la împlinirea vârstei de 75 de ani, a inaugurat la Cluj un cinematograf care-i poartă numele. Artistul a fost omagiat şi în Capitală printr-o stea amplasată ieri în Piaţa Timpului (în apropierea magazinului Cocor), pe Aleea celebrităţilor româneşti. Vizibil emoţionat, Florin Piersic a declarat că datorează totul filmelor în care a jucat şi rolurilor pe care le-a primit, dar şi oamenilor care l-au ales pentru acele roluri. „Nu fac parte dintre maeştri, ci dintre cei care au o stea aici şi una în frunte. Dacă am ajuns în centrul Bucureştiului, înseamnă că cineva acolo Sus mă iubeşte. De mii de ori am trecut pe drumul acesta, dar niciodată nu mi-am imaginat că ne vom aduna aici pentru numele meu", a spus actorul.

De amenajarea spaţiului s-au ocupat, printr-un proiect cultural, compania Cocor, Teatrul Metropolis din Capitală şi Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti. „Aşa cum există alei ale celebrităţilor în mai multe oraşe, am vrut să avem şi noi una. Vrem să devină un brand urban al Bucureştiului", a declarat Dan Bărbulescu, preşedintele consiliului de administraţie al companiei Cocor.

Următoarea stea, Victor Rebengiuc

Astfel, în fiecare lună, câte un actor, sau artist român va primi o stea ce va fi amplasată pe Aleea celebrităţilor din Piaţa Timpului. „Publicul este cel care alege. Pe site-ul cinemagia.ro, în fiecare lună, va fi postat un sondaj cu o întrebare de genul «Ce actor român merită o stea?»,  în care vor fi incluşi doar actorii născuţi în respectiva lună. Publicul va alege dintre aceştia, iar până acum a ales bine. Luna februarie va aduce o stea pentru Victor Rebengiuc", a mai spus Dan Bărbulescu. Alături de Florin Piersic, la inaugurare au fost prezenţi mai mulţi colegi de breaslă, printre care Adela Mărculescu, Ileana Stana Ionescu şi Victor Rebengiuc.

"Valorile româneşti îşi au locul în centrul Capitalei, în centrul atenţiei tuturor celor care trec pe aici. Sunt mândru că sunt contemporan cu Florin Piersic."
George Ivaşcu directorul Teatrului Metropolis

image
image
image
image
image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite