Fostul principe Nicolae şi Alina Binder, interviu în presa străină: când se vor căsători religios şi care a fost ultima discuţie cu Regele Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul Principe Nicolae şi soţia sa, Alina Binder au vorbit, într-un interviu pentru o publicaţie franceză, despre căsătoria religioasă şi planurile din viitorul apropiat, dar şi despre durerea pe care a resimţit-o fostul principe la trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I.

Într-un interviu acordat revistei franceze „Point de Vue“, cei doi au dezvăluit că au stabilit data nunţii pentru luna septembrie. După cununia civilă, care a avut loc în luna octombrie 2017 în Anglia, slujba religioasă va avea loc în România, scrie Click.ro.  

Principele Nicolae şi soţia sa au vorbit, în plus, despre faptul că nu au o relaţie bună cu Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei române. Cu toate astea, speră că atât aceasta cât şi mama fostului principe şi celelalte mătuşi vor fi prezente la nunta lor din acest an.

„Din păcate, relaţiile dintre noi nu sunt bune şi asta nu este alegerea mea. Ultima dată ne-am întâlnit la finalul lunii ianuarie, la parastasul de 40 de zile al bunicului meu. Am încercat să mă port cu respect, dar nu am schimbat niciun cuvânt atunci. Nici în prezent nu există comunicare între noi, nici cu mătuşa mea, nici cu mama mea“, a spus Nicolae.

   

„Tot ceea ce putem să vă spunem este că nunta va avea loc în România, în luna septembrie. (...) Eu vorbesc des la telefon cu sora mea şi ştiu că ea va fi alături de noi. Cât despre mama mea şi mătuşile mele, evident că ele sunt invitate şi sper din toată inima că vor putea fi lângă noi şi că vom putea fi astfel o familie unită“, a mai spus fostul principe Nicolae, notează Mediafax. 

image

FOTO Facebook

Unul dintre subiectele delicate care au fost abordate în interviu a fost decesul bunicului fostului principe. Nepotul Regelui Mihai a rememorat, cu multă durere, ziua în care bunicul său a fost condus pe ultimul drum. Mai mult, Nicolae a mărturisit că bunicul său era un model pentru el, mai ales prin prisma valorilor pe care le promova şi le apară cu atât de multă demnitate.

„Cred că România a conştientizat, în sfârşit, ceea ce a reuşit bunicul meu să realizeze pentru istoria sa. Opiniile, amintirile şi emoţiile pe care fiecare le-a avut cu privire la acele vremuri au devenit foarte concrete în acele zile. (…) Pentru mine, a fost evident un moment dureros, care a fost îngreunat şi de faptul că n-am putut să-mi iau adio de la el. (…) Bunicul meu a dat totul ţării sale, într-un moment critic. El reprezenta valori morale foarte puternice. Să-i vezi pe tineri stând zece ore la coadă pentru un singur minut în faţa sicriului său este pentru mine un semn că putem construi un viitor mai bun pentru România“, a declarat fostul principe. 

Mai mult, fostul principe mărturiseşte că l-a văzut ultima oară în viaţă pe bunicul său în anul 2015, la puţin timp după ce Nicolae fusese îndepărat din linia de succesiune, cu care a discutat despre „situaţia din România şi pasiunile lor comune, maşinile şi avioanele“.

„Nu părea să fie conştient de ce se întâmplase cu o lună mai devreme, în august. M-a întrebat despre situaţia din România, despre proiectele la care lucrez şi am vorbit despre pasiunile noastre comune, despre maşini, avioane”, a declarat Nicolae.

image

Regele Mihai I ;i fostul principe Nicolae FOTO arhivă

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite