Danezii o numesc „cea mai distractivă regină“. Margrethe a II-a s-a bucurat ca un copil de vizita într-un parc de distracţii

0
0
Regina Margrethe
a II-a a Danemarcei. Foto: Instagram
Regina Margrethe a II-a a Danemarcei. Foto: Instagram

Nu este prima dată când danezii o cataloghează drept ”o regină cool”. Căci a dovedit, pe parcursul anilor, că aşa este.

Anul acesta Margrethe a II-a a Danemarcei celebrează Jubileul de Aur. Şi nu a ezitat să meargă într-un parc de distracţii şi să se bucure de plimbarea cu un roller coaster din lemn, unul dintre puţinele de acest tip care au rămas funcţionale.

Daneza vrea mai degrabă să fie un monarh populist (şi-i iese asta de minune), iar la paradele oficiale nu vede nicio problemă în a purta halate mari şi haine viu colorate din materiale neconvenţionale precum muşamaua.

Margrethe Alexandrine Thorhildur Ingrid Oldenburg s-a născut pe 16 aprilie 1940, la palatul regal din Copenhaga, la o săptămână după ce ţara ei a fost invadată de forţele naziste, iar venirea ei pe lume a fost interpretată ca o rază de speranţă de către danezi.

Cu toate acestea, prima născută dintre cele trei fiice ale Regelui Frederick al IX-lea nu era şi moştenitoarea tronului. Această poziţie era deţinută de fratele mai mic al tatălui ei, căci, conform legii dinastice, doar bărbaţii puteau urca pe tron. Acest lucru s-a schimbat în anul 1953, când prinţesa avea 13 ani, iar destinul ei a devenit unul clar şi cât se poate de serios: într-o zi, avea să fie prima regină pe care o vede acest regat.

Citeşte mai departe aici...

Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite