Cum au influenţat vedetele idealul de frumuseţe feminină în ultimul secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
kim kardashian

Fie că au fost „sirene“ voluptuoase, „dive“ sau „sportive“, femeile au trecut prin diverse transformări fizice în ultimul secol, iar etalonul a fost mereu impus de celebrităţi

„Frumuseţea e în ochii privitorului“, se spune, dar, cu toate acestea, fiecare epocă a avut tiparele sale în ceea ce priveşte frumuseţea feminină: de la formele rubensiene la celebrele măsuri 90-60-90.

În ultima sută de ani, idealul feminin de frumuseţe a fost altul în fiecare decadă. Uneori au fost „la modă“ femeile cu forme, alteori cele sportive, în unele perioade au predominat divele cu o atitudine impunătoare, în altele feminintatea a pierdut teren în favoarea lookului androgin.

Indiferent de perioadă şi de etalonul ei, de cele mai multe ori, modelele au fost impus de celebrităţi, în societatea occidentală. Trecând prin epoca starurilor filmului mut şi până la Kim Kardashian, în zilele noastre, femeile obişnuite au visat - şi-au făcut tot posibilul - să arate ca vedetele preferate.

La începutul secolului trecut, nu aveau prea multe mijloace la dispoziţie: hainele, coafura, unele diete, rareori machiaj (nu multe reprezentante ale sexului frumos îşi permiteau). 

Pe măsură ce timpul a trecut, însă, aceste metode au evoluat: machiaje sofisticate, operaţii estetice, antrenamente la sală, tratamente medicale şi cosmetice. Iar pentru cele care nu au reuşit, transformările s-au petrecut fie şi doar în poze sau filmuleţe, cu ajutorul tehnicii moderne (Photoshop sau alte metode de editare).

Pe lângă transformările la care s-au supus de bună voie femeile, constructia anatomica a corpului a evoluat însă, de-a lungul ultimului secol, în funcţie de mulţi alţi parametri: alimentaţie, stil de viaţă, poluare etc.

infografie idealul de frumusete feminin
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite