Cine a fost Hattie McDaniel, prima afroamericană care a luat Oscarul, dar care s-a luptat toată viaţa cu rasismul de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hattie mcdonald pe aripile vantului

Retras temporar pentru a fi repus în contextul său istoric şi explicat, deşi nu era nevoie de asta, filmul Pe aripile vântului naşte noi controverse, pe fondul luptei antirasism din America. Discuţiile au readus-o în atenţie pe Hattie McDaniel, femeia care a scris istorie la Hollywood.

A fost prima afroamericană care a luat Oscarul - dar, ce-i drept, pentru un rol aşa cum îi rezervaseră producătorii hollywoodieni, de servitoare. Deşi Hattie a avut talentul pentru o variaţie mult mai mare de roluri, de care, însă, nu a avut parte din păcate.

Născută în Kansas în 1893, Hattie este imaginea primului triumf antirasist la Hollywood - fiind fiică de sclavi. Primii bani a început să-i câştige chiar cu trupa de vodevil a fraţilor ei. La începutul anilor 1930, Hattie a aterizat într-un Hollywood profund segregaţionist, asemenea restului ţării. În filmele produse în Los Angeles, erau total interzise pe atunci relaţiile de iubire interrasiale - aşa ceva era de neconceput. Iar actorii de culoare nu puteau interpreta personaje principale - boşii studiourilor s-ar fi luat cu mâinile de cap. 

Citeşte continuarea aici!

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite