Chef Scărlătescu, despre angajații restaurantului său: „Eu nu le dau bani, le dau procente” VIDEO
0Invitat în podcastul Fain & Simplu al lui Mihai Morar, juratul de la „Chefi la cuțite” Cătălin Scărlătescu a vorbit despre pasiunea sa și despre relația cu angajații săi.
Sunt câțiva ani de când Mona Segal l-a ales pe Cătălin Scărlătescu drept unul din cei trei chefi care vor ajunge să schimbe percepția asupra bucătăriei în societatea românească, dar puțină lume cunoaște cum a început cariera lui., scrie pe pagina de Youtube Fain & Simplu- podcastul lui Mihai Morar, acolo unde juratul și-a spus, în urmă cu câteva săptămâni, povestea.
„Tu o să fii cel mai iubit bucătar din România!” - așa a început epopeea lui Cătălin Scărlătescu.
Cătălin Scărlătescu a mărturisit că a avut restaurantul închis cât s-a filmat Chefi la cuțite, pentru că, deși spune că are angajați foarte buni, n-a dorit să-i lase singuri, fără ochiul său vigilent.
„Nu poate să meargă bucătăria fără mine. Eu am avut restaurantul închis cât s-a filmat Chefi la cuțite. Sunt trăsnit rău. Știu că ar funcționa, doar că trebuie să găsesc omul ăla care să învețe poezia. Să facă tot cum îi zic eu”, a povestit Cătălin Scărlătescu, citat de Libertatea.
Cătălin Scărlătescu a relatat și cum își stimulează și motivează angajații să fie din ce în ce mai buni.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli”, spunea Cătălin Scărlătescu în podcastul Fain & Simplu al lui Mihai Morar,