Cate Blanchett, Premiul Donostia la Festivalul de Film de la San Sebastian. Este a doua actriță australiană care primește această distincție

0
0
Publicat:

Cate Blanchett, legendara actriță australiană, va fi distinsă cu prestigiosul Premiul Donostia pentru întreaga carieră la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian. Evenimentul va avea loc în perioada 20-28 septembrie în pitorescul oraș spaniol, conform anunțului făcut joi de EFE.

Cate Blanchett are peste 200 de premii în palmares FOTO Arhivă
Cate Blanchett are peste 200 de premii în palmares FOTO Arhivă

Anunțând numele câștigătoarei celei mai de seamă distincții a festivalului, organizatorii au dezvăluit și că Blanchett va fi figura centrală pe afișul oficial al evenimentului, realizat de talentatul grafician José Luis Lanzagorta, pe baza unei fotografii de Gustavo Papaleo.

Cunoscută pentru interpretările sale remarcabile, Cate Blanchett, laureată a două premii Coppa Volpi la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, și-a câștigat locul în inimile publicului și ale criticii deopotrivă. Cu patru Globuri de Aur și un premiu Goya onorific la activ, Blanchett va face pentru prima dată o apariție la Festivalul de la San Sebastian.

Printre aparițiile sale notabile se numără: „Babel” (2006), regizat de Alejandro González Iñárritu, și „Veronica Guerin”, regizat de Joel Schumacher, filme care au fost proiectate în cadrul evenimentului, în anii precedenți. „Veronica Guerin” a concurat chiar pentru prestigiosul premiu - Scoica de Aur - în 2003.

Cariera sa impresionantă a fost presărată cu peste 200 de premii și distincții, ilustrând diversitatea și profunzimea talentului său. Blanchett a colaborat cu unii dintre cei mai mari regizori ai industriei, inclusiv Martin Scorsese, Steven Spielberg, Terrence Malick, Steven Soderbergh, David Fincher, Ridley Scott și Woody Allen.

Această distincție onorează nu doar contribuția extraordinară a lui Blanchett la arta cinematografică, ci și poziția sa ca una dintre cele mai influente și respectate figuri ale industriei. Este pentru a doua oară când Premiul Donostia este acordat unei vedete australiene, precedat fiind de Hugh Jackman, laureat în 2013.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite