Care este starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei, internată la Iaşi: „Recunoaşte persoanele, dar nu poate vorbi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Draga Olteanu Matei FOTO Mediafax
Draga Olteanu Matei FOTO Mediafax

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, se află în continuare în stare critică, fiind internată de câteva zile în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Actriţa suferă de afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine.

După patru zile de la internarea în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, actriţa Draga Olteanu Matei este într-o situaţie „critică, având suport ventilator şi respirator”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Diana Cimpoeşu, potrivit Libertatea.

Draga Olteanu Matei „are nevoie în continuare de sedare, iar momentele în care este nesedată sunt puţine. Are doi medici curanţi la acest moment, unul gastroenterolog şi unul ATI-st”, a precizat doctorul Diana Cimpoeşu pentru sursa citată. 

Între sedări, doamna Draga Olteanu Matei recunoaşte persoanele, dar nu poate vorbi. Rămâne sedată şi intubată pentru suportul celorlalte funcţii. Prognosticul este rezervat, ţinând cont de gravitatea bolii şi de vârstă, a completat medicul. 

Draga Olteanu Matei a fost internată pe 13 noiembrie la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive.

Actriţa a împlinit pe 24 octombrie venerabila vârstă de 87 de ani şi mărturisea, anul trecut, într-un interviu pentru TVR, că este energică şi încrezătoare în viitor: 

„Mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Presupun că la vârsta asta îţi mai slăbeşte vederea, îţi mai slăbeşte auzul, îţi mai încetineşte pasul. (...) În orice caz, eu simt energie în mine, eu mai simt energie. Cât o mai fi...Ce a fost rău a trecut. Ştiu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbeşti, şi să fii amabil cu toată lumea. Şi nu din calcul fac asta, mie îmi sunt dragi oamenii. Pe fiecare îi întâmpin cu braţele deschise. Cred că asta îmi şi dă energie”.

Draga Olteanu Matei s-a stabilit de mai mulţi ani la Piatra Neamţ, unde locuieşte la o pensiune din oraş.

Reprezentantă a generaţiei de aur a teatrului românesc, actriţa a jucat în peste 90 de filme, în peste 50 de piese de teatru şi a avut peste 100 de roluri în televiziune.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite