Cântăreaţa Andreea Bănică se implică în discuţia privind vaccinarea: E inadmisibil să îţi baţi joc de viaţa unor oameni care au încredere în părerea ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa Andreea Bănică  (39 de ani), mamă a doi copii, se amestecă în dezbaterea aprinsă privind vaccinarea obligatorie, precizând că este uimită de faptul că există oameni care îşi permit să contrazică, fără dovezi, medicii. În plus, artista consideră că persoanele publice au datoria morală de a se asigura că nu fac rău prin luările de poziţie, având în vedere că statutul le oferă puterea de a influenţa un număr mare de persoane.

Într-un text publicat pe blogul personal, cântăreaţa Andreea Bănică îşi exprimă părerea privind imunizarea copiilor, un subiect care a împărţit opinia publică în două tabere. „Peste tot în lume opiniile sunt diferite, dar pentru o ţară europeană în anul 2017, în România proporţia este periculoasă şi în dezacord cu media ţărilor dezvoltate. Îmi vine foarte greu să cred ca sunt printre noi oameni care se cred mai deştepţi decât medici care au învăţat şi au studiat toată viaţa acest domeniu“, îşi începe artista textul. 

Andreea Bănică găseşte problematic faptul că persoane publice dau dovadă de iresponsabilitate în momentul în care oferă sfaturi medicale fără a avea vreo autoritate în domeniu, considerând acest gest o bătaie de joc la adresa publicului. 

„Simt că este datoria mea de mamă, în primul rând, să trag un semnal de alarmă. Atunci când eşti persoană publică şi ştii că poţi influenţa foarte multe persoane care te iau ca reper ai o datorie morală de a te asigura că ceea ce transmiţi nu le face rău celor care te urmăresc. Este inadmisibil să îţi baţi joc de viaţa unor oameni care au încredere în părerea ta şi să rişti dreptul la viaţa al unor persoane deoarece, fără să ai pregătire, îţi arogi opinii periculoase“, scrie cântăreaţa. 

Artista consideră că vaccinurile au îmbunătăţit semnificativ calitatea vieţii oamenilor şi atrage atenţia că este responsabilitatea părinţilor să fie informaţi temeinic pe această temă şi să ia toate măsurile pentru a asigura imunizarea copiilor. 

Andreea Bănică mai precizează că vorbeşte din punctul de vedere al unei mame care şi-a vaccinat ambii copii – fetiţa de opt ani şi băieţelul de nouă luni – şi va continua să o facă urmând sfatul pediatrului. 

image

Andreea Bănică, alături de cei doi copii, Sofia Maria şi Noah Andrei FOTO Arhivă personală Andreea Bănică

„Sunt vehementă, dar nu se poate să fim nepăsători şi iresponsabili! Îi blamez cu toată puterea pe cei care au păreri publice fără să fie argumentate medical în vreun fel. Îi consider nişte oameni obscuri, oculţi şi submediocri! Să nu mă înţelegeţi greşit, cunosc persoane care îmi sunt dragi şi apropiate care nu şi-au vaccinat copiii, dar nu au încercat niciodată să iasă în spaţiul public şi să influenţeze alte vieţi dându-şi cu părererea sau dându-se exemplu“, mai scrie Andreea. 

Cântăreaţa îşi îndeamnă fanii şi să consulte întotdeauna un specialist când vine vorba de problemele de sănătate: „E foarte important în viaţă să treci prin filtrul personal informaţiile pe care le auzi şi le citeşti, dar mai important de atât e să le discuţi cu un specialist în domeniu, mai ales când e vorba de sănătate.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite