Blestemul de la Oscar: divorţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandra Bullock s-a despărţit de soţul său în 2010, după ce a câştigat un Oscar
Sandra Bullock s-a despărţit de soţul său în 2010, după ce a câştigat un Oscar

Pentru multe dintre actriţele care au urcat pe scena Oscarurilor pentru a primi râvnitul trofeu, momentul de fericire a fost urmat de unul foarte dureros: un divorţ de partenerul de viaţă.

Lista starurilor de la Hollywood care au trecut de la extaz la agonie este lungă: Halle Berry, Kate Winslet, Sandra Bullock, Reese Witherspoon, Hilary Swank, Joan Crawford, Bette Davis.Toate aceste actriţe au ajuns să divorţeze de soţii lor după ce au primit celebra statuetă.

În urmă cu doi ani, Sandra Bullock şi Kate Winslet se despărţeau de soţii lor după ce câştigau un trofeu Oscar. Kate Winslet a pus capăt unei căsnicii de şapte ani cu regizorul Sam Mendes. Şi colega sa de scenă, Bullock rupea căsnicia cu Jesse James, după ce acesta a fost implicat într-un scandal de adulter. Reese Witherspoon a divorţat în 2006, după un mariaj de şapte ani şi după ce înainte cu un an a primit un Oscar pentru interpretarea din filmul „Walk the Line". Iar lista continuă cu celelalte actriţe care au trecut prin experienţe identice.

Dacă unii ar crede că un asemenea divorţ este o întâmplare, atunci se înşeală. Cercetătorii de la Rotman School of Management din cadrul Universităţii din Toronto au realizat un studiu care a vizat viaţa conjugală a artiştilor recompensaţi cu un Oscar.

În urma studiului, care a analizat 751 de nominalizaţi la Oscar, la categoriile Cel mai bun actor şi Cea mai bună actriţă, între 1936 şi 2010, s-a constatat că actriţele care au câştigat un Oscar au cel mai mare risc de a divorţa de partenerii lor.

Studiul spune că mariajul actriţelor câştigătoare are o durată medie de viaţă de 4,3 ani, în timp ce mariajul perdantelor are durata de 9,51 ani. În cazul actorilor, diferenţa este mai puţin netă: 12,56 ani pentru necâştigători şi 11,9 ani pentru cei recompensaţi.

Există însă şi o explicaţie a acestor statistici care pot părea puţin bizare. Actriţele premiate pătimesc de pe urma tensiunilor născute în cadrul cuplului când bărbatul are mai puţin succes sau câştigă mai puţini bani decât soţia.

Scepticii unui asemenea studiu îşi pot susţine părerea cu un contraexemplu: Meryl Streep, care în ciuda faptului că a câştigat renumita statuetă de trei ori, a rămas alături de soţul ei, Don Gummer.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite