Blestemul de a fi „cel mai frumos băiat din lume“. Drama actorului care a primit acest titlu în adolescenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luchino Visconti şi Bjorn Andrésen în 1970 FOTO Profimedia
Luchino Visconti şi Bjorn Andrésen în 1970 FOTO Profimedia

Bjorn Andrésen era un adolescent de 15 ani când a cunoscut faima cu rolul lui Tadzio din celebra peliculă „Moarte la Veneţia“, regizată de Luchino Visconti. La Cannes, în 1971, regizorul, homosexual declarat, l-a proclamat pe Andrésen „cel mai frumos băiat din lume“. Iar asta aproape i-a distrus viaţa.

Povestea lui Bjorn Andrésen este relatată într-un documentar regizat de Kristina Lindström şi Kristian Petri, lansat zilele trecute la Festivalul de Film Sundance. Documentarul prezintă imagini de arhivă, dar şi interviuri recente în care Andrésen vorbeşte deschis despre cum i-au afectat viaţa cuvintele lui Visconti şi faima care a venit după rolul din flmul „Moarte la Veneţia“.

Documentarul abordează subiecte delicate precum succesul copiilor deveniţi staruri peste noapte, exploatarea vedetelor tinere şi urmările asupra întregii lor vieţi. Iar povestea lui Bjorn Andrésen are accente de thriller negru, deşi este un documentar.

În 1970, când Björn Andrésen avea 15 ani, a fost ales personal de celebrul regizor italian Luchino Visconti pentru a juca în filmul „Moarte la Veneţia/Death in Venice“. Regiorul, care era homosexual declarat, a dorit un actor care să corespundă perfect descrierii din romanul omonim al lui Thomas Mann, după care s-a făcut ecranizarea. Personajul Tadzio era un tânăr ireal de frumos, cu părul de culoarea mierii şi semăna cu ca un zeu din mitologia greacă.

Citeşte aici povestea fostului star adolescent, care a fost un „trofeu“ râvnit de homosexuali bogaţi, devenit alcoolic, depresiv şi care a trăit drama pierderii unui copil.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite