Bill Cosby, somat să depună mărturie sub jurământ privind acuzaţiile de abuz sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 40 de femei l-au acuzat pe Bill Cosby de agresiune sexuală FOTO Getty Images
Peste 40 de femei l-au acuzat pe Bill Cosby de agresiune sexuală FOTO Getty Images

Bill Cosby a fost somat să depună mărturie sub jurământ la tribunal, în octombrie, într-un proces iniţiat de o femeie care l-a acuzat pe actor că a ademenit-o cu alcool şi a abuzat-o sexual în conacul Playboy din Los Angeles atunci când ea avea vârsta de 15 ani, anunţă Reuters, citat de Mediafax.

Bill Cosby (78 de ani) a fost somat de un judecător de la Tribunlul Superior din Los Angeles, miercuri, 5 august, să depună mărturie sub jurământ pentru a răspunde unei acuzaţii de agresiune sexuală, după soluţionarea unui proces separat, în statul Pennsylvania, în urmă cu nouă ani, care s-a încheiat prin înţelegerea părţilor.

Bill Cosby va trebui să răspundă întrebărilor formulate de avocaţii acuzatei, Judy Huth, pe 9 octombrie. La rândul eu, Judy Huth (55 de ani) va trebui să răspundă întrebărilor adresate de avocaţii actorului, pe 15 octombrie.

În plângerea formulată în decembrie anul trecut, acuzata susţine că Bill Cosby a abuzat-o sexual, pe când era adolescentă, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la două zile după ce l-a cunoscut de actor într-un parc, unde acesta turna un film. În aceleaşi documente se mai precizează că Cosby a invitat-o pe ea şi pe o prietenă de-a ei la clubul său de tenis, unde au consumat alcool. Actorul le-a dus apoi pe cele două fete la Playboy Mansion, unde a profitat de ele, arată Mediafax.

Avocaţii lui Bill Cosby susţin că aceste acuzaţii sunt „false şi defăimătoare“.

Judy Huth este una dintre cele peste 40 de femei care l-au acuzat în mod public în ultimul an pe Bill Cosby, spunând că starul TV le-a violat sau molestat sexual, după ce le-a oferit alcool sau le-a drogat fără ştirea lor. Cu toate acestea, actorul american a negat toate acuzaţiile de agresiune sexuală ce i-au fost aduse. 

Bill Cosby, celebru pentru personajul său supranumit „America's Dad“, doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes „Cosby Show“, nu a fost niciodată acuzat sau anchetat în mod oficial referitor la vreuna dintre acuzaţiile de abuz. În 2005, actorul a ajuns la o înţelegere într-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

NBC şi Netflix au renunţat la o serie de proiecte cu Bill Cosby după apariţia acuzaţiilor, în luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, în cadrul căruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este „un violator“, în timpul unui spectacol, în octombrie 2014, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.


Pe aceeaşi temă:

Femeile agresate sexual de Bill Cosby, într-o imagine impresionantă pe coperta unei reviste americane

Statuia actorului Bill Cosby a fost scoasă dintr-un parc tematic Disney

Bill Cosby a recunoscut că a drogat o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale cu ea

Bill Cosby, alte două acuzaţii de abuz sexual: numărul femeilor care susţin că au fost agresate a ajuns la 40

Bill Cosby, îngropat de scandalul sexual: „Am putea avea de-a face cu cel mai mare violator american în serie“

Bill Cosby, dat în judecată şi acuzat că a violat o minoră în vârstă de 15 ani

Netflix şi NBC anulează emisiunile lui Bill Cosby după acuzaţiile de viol aduse actorului

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite