Artistele Epocii de Aur, revedere emoționantă. Cum arată acum Angela Similea, Corina Chiriac și Marina Voica VIDEO
0Angela Similea, Corina Chiriac, Dida Drăgan și Marina Voica s-au revăzut recent la un eveniment monden.
Angela Similea, Corina Chiriac, Dida Dragan și Marina Voica, unele dintre cele mai iubite artiste din România și adevărate dive ale Epocii de Aur, s-au reîntâlnit la redeschiderea Casei de Cultură din Chiajna, la 5 martie.
„Dragi prieteni, pe 5 martie am participat la redeschiderea Casei de Cultură din Chiajna, frumos restaurată prin grija Domnului Primar Mircea Minea. Cu această ocazie, m-am revăzut cu dragi colegi invitaṭi la acest eveniment de cultură. Iată câteva momente de aseară“, a anunțat Corina Chiriac pe paginile ei de socializare.
Alături de ei au mai fost și Stela Enache, Marina Voica, Octavian Ursulescu, Adrian Daminescu și Dana Daminescu, campioana olimpică la judo Alina Dumitru, Puiu Cocea sau Varujan Vosganian.
Seara s-a încheiat cu un recital Ovidiu Komornyik și OK Band, trupa lui.
Născută în 1946, cântăreaţa de muzică uşoară Angelea Similea şi-a manifestat interesul pentru muzică încă din copilărie. Influenţată, într-o mare măsură, de muzica Mariei Tănase, Angela Similea s-a făcut remarcată în 1965, la Festivalul artiştilor amatori, unde a obţinut locul trei cu piesa „Câmpia sub lună“ a lui V. Veselovski.
Adevăratul succes îl cunoaşte însă în 1970, odată cu Festivalul Internaţional „Cerbul de aur“, unde s-a clasat pe locul al doilea, câştigând „Cerbul de Argint“.
Deşi la începutul carierei a fost critică pentru că vocea sa era „prea cristalină“ şi i s-a recomandat să se apuce de fumat, glasul Angelei Similea s-a maturizat la scurt timp, a coborât şi a devenit mai profund.
La gala organizată de TVR2, în 2000, melodia „Să mori de dragoste rănită“, interpretată de Angela Similea şi compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată „melodia secolului al XX-lea.“
După zece ani de absenţă, Angela Similea a revenit pe piaţa muzicală în 2005, cu un nou material discografic, intiutlat „Lumea mea“: „În anul 2003, într-un turneu în Germania, Ovidiu Komornyik mi-a propus o colaborare în vederea realizării unui album. Fondul era prielnic: acumulasem mult dor de cântec şi adunasem suficientă «ocară» din partea publicului, care mă dojenea pentru «abandon». Aşa că am pornit lucrul şi, exact după nouă luni, s-a născut «Lumea mea».“
Corina Chiriac, născută pe 26 octombrie 1949, este una dintre cele mai de succes cântăreţe din România, a cărei carieră muzicală, începută în anii 1970, s-a menţinut la cote înalte pe parcursul a peste patru decenii. Corina Chiriac este şi compozitoare, textieră, realizatoare de emisiuni de televiziune şi actriţă.
„Am impresia că nici nu m-am maturizat ca lumea la vârsta asta. Sunt tot naivă şi neajutorată. N-aş vrea să fiu foarte pesimistă, dar se apropie ceva care pe mine nu mă lasă în pace. M-am gândit să fac ceva, să contruiesc un cântec, un show, orice, chiar şi o construcţie adevărată, dar apoi m-am întrebat pentru ce. Viitorul nu există la vârsta asta. Eu îmi doresc să fac una, să fac alta, tinereţea încă vibrează într-un om chiar dacă este în vârstă, cu atât mai mult într-un artist. Mă simt bine şi fizic, n-am mari probleme, deşi niciodată n-am fost una rezistentă. Dar, ce mă aşteaptă acum? Nimic. Trebuie să mă resemnez şi e foarte greu. Omul nu se poate resemna la gândul că viaţa se termină. Este o nedreptate. Ajungi la un moment dat la concluzia că fiecare clipă nu se mai repetă, că nu-i nimic sigur în viaţa asta, până şi naşterea ta este pură întâmplare. Sigurul lucru care este cert este că o să mori, iar asta este insuportabil. Eu încerc să mă pregătesc pentru ultimul drum, deşi nu pot să spun că sunt evlavioasă şi excesiv de credincioasă“, povestea Marina Voicu într-un interviu acordat ziarului Adevărul.