Anna Lesko: „Pictura e o căutare, o răvăşire“

0
0
Anna Lesko, în timp ce realizează o lucrare în atelierul de lucru
Anna Lesko, în timp ce realizează o lucrare în atelierul de lucru

Deşi nu are studii în domeniu, artista pictează de 11 ani şi a finalizat suficiente tablouri încât să-şi poată deschide o expoziţie. Deşi a amânat proiectul din lipsă de timp, Anna (31 de ani), care a „furat meserie“ de la Sabin Bălaşa şi Mircea Novac, vrea să-şi ducă la bun sfârşit planul.

Artista, pasionată de pictură, se gândeşte de mai mult timp să-şi expună tablourile, dar a amânat până acum proiectul pentru că a pus pe primul plan concertele. Anna spune că în ultimul timp a pictat mult, aşa că, după show-urile din cadrul turneului antidrog pe care îl susţine, îşi va realiza dorinţa.Vezi aici site-ul Annei Lesko.

„Am crezut cândva că pot să îmbin ambele laturi artistice, cântatul şi pictura, dar în faţa şevaletului sunt diferită. Trebuie să am o anumită stare, de maximă concentrare, pentru că e o negociere cu mine, o răvăşire, o căutare", explică solista - pictoriţă.

Deşi recunoaşte că nu are studii de pictură, Lesko spune că pentru a realiza compoziţii reuşite este necesar, pe lângă talent, să ai şi cunoştinţe de compoziţie şi viziune. Ea a „furat" din secretele acestei meserii din atelierele lui Sabin Bălaşa şi Mircea Novac şi mărturiseşte că a citit mult despre viaţa pictorilor, pentru a-i înţelege. Viaţa grea şi plină de dezamăgiri a lui Van Gogh a impresionat-o foarte mult pe tânăra cântăreaţă.

Stări transpuse pe pânză

Anna spune că în tablourile ei prezintă stările sufleteşti prin care trece. „Efectiv traversez anumite stări, pe care le transpun pe pânză şi încerc să mă ţin de acel sentiment pentru că se schimbă pe parcurs. Cred că o să-mi dau seama ce transmit de fapt atunci când o să-mi văd toate lucrările la un loc", spune aceasta.

Artista povesteşte că în ultima perioadă a pictat mult şi că recent a terminat două tablouri mari. Inspirată de episodul în care a fost jefuită şi lovită, Anna a încercat, timp de trei săptămâni în care a stat închisă în casă, să transpună pe pânză ceea ce a simţit atunci.

Prima lucrare reprezintă o tornadă a florilor, care sunt strivite, spune ea. „Se vede că transmite o nelinişte, o nemulţumire. E e o lucrare blândă, dar în acelaşi timp foarte senzuală", susţine ea. Cel de-al doilea tablou a fost, la început, un cer senin, care s-a transformat într-o mare tulbure, pentru ca ulterior să redevină un cer senin. Lesko pune această schimbare pe seama stării ei sufleteşti.

„Era un peisaj de lună, ideea era copacul vieţii şi voiam să fac o parte frumoasă (cea fericită) şi partea mai puţin frumoasă - încărcată emoţional. Şi-atunci am transformat-o într-o pădure de mesteceni, melancolică, rusească, iar apoi într-un cer senin, o toamnă", încearcă ea să-şi explice lucrarea.

Show împotriva drogurilor

Anna Lesko cântă alături de Distinto şi de Annes în cadrul unui turneu antidrog. Cântăreaţa va susţine concerte în mai multe oraşe din ţară, în perioada 22 februarie - 6 mai. Selecţia artiştilor a fost făcută în urma unui sondaj de opinie în rândul tinerilor.

„Arta de a iubi în cuplu îi aparţine femeii"

Admirată de reprezentanţii sexului masculin şi implicată în mai multe relaţii în ultimul timp, Anna Lesko spune că nu are un şablon al bărbatului ideal.

Are în schimb câteva principii de la care nu face rabat. Astfel, cântăreaţa nu ar accepta niciodată o relaţie cu cineva care câştigă mai puţini bani decât ea sau cu o persoană pe care s-o conducă.

„E important pentru tine, ca femeie, să te respecţi. Am un soi de conduită în viaţă faţă de ceea ce fac, vizavi de cariera mea, de educaţia mea. E important atunci când ajunge la masa de seară să vină măcar cu un leu mai mult decât tine. Nu mi-ar fi plăcut să fiu o educatoare: «uite, asta e bine, fă aşa sau invers». Vreau să cred că el este mult mai puternic decât mine şi că poate să realizeze mult mai multe lucruri ", explică artista.

Sfaturi de iubire

Anna Lesko consideră că, la capitolul iubire, gândirea bărbaţilor este simplistă, iar secretul, arta de a iubi în cuplu, îi aparţine femeii. „Mari pretenţii nu ar trebui să aibă de la început, din partea bărbatului. Pe partener îl ai aşa cum ţi-l doreşti, dar el nu ştie asta. Trebuie să te preocupi, nu poţi să te bazezi pe anumiţi factori efemeri ca frumuseţe sau tinereţe", este de părere cântăreaţa.

Aceasta adaugă faptul că este de datoria unei femei să-şi sprijine iubitul sau soţul, să-i acorde un suport pe care îl găseşte doar acasă, dar şi să fie deosebită faţă de celelalte.

Lesko observă că o greşeală frecventă pe care o fac femeile este să le facă reproşuri partenerilor. „Când te deranjează ceva, pune cumva sub o altă formă, dar în niciun caz de reproş. O să înţeleagă care-i situaţia, o să se simtă prost şi n-o să mai facă. Nu te impune în felul acesta, pune-te în situaţia lui şi sigur nu ţi-ar plăcea să stea pe capul tău de dimineaţa până seara.

Femeile, odată cu o relaţie bine împământenită, ajung deseori în situaţia să-i critice, să fie cicălitoare, să fie insuportabile", spune căntăreaţa.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite