Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelina
Jolie a primit titlul în semn de recunoaştere a implicării sale în
campania de prevenire a violenţei sexuale FOTO Reuters
Angelina Jolie a primit titlul în semn de recunoaştere a implicării sale în campania de prevenire a violenţei sexuale FOTO Reuters

Angelina Jolie a fost distinsă cu titlul de Honorary Dame de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu prilejul acordării distincţiilor onorifice Royal’s Birthday Honours, decernate anual în luna iulie, scrie revista „People“. Pe lângă aceasta, actorul Daniel Day-Lewis a fost ridicat la rangul de cavaler.

Actriţa în vârstă de 39 de ani se află la Londra acolo unde, alături de ministrul britanic de externe William Hague, a prezidat summit-ul „End Sexual Violence in Conflict, un eveniment „fără precedent“, pe tema violenţelor sexuale comise în timpul conflictelor şi recurgerii la viol ca „armă de război“, iniţiativă salutată şi de papa Francisc, arată şi Mediafax.

Angelina Jolie a primit titlul în semn de recunoaştere a implicării sale în campania de prevenire a violenţei sexuale, premiul fiind un echivalent feminin pentru titlul de cavaler de onoare. „A primi o distincţie legată de afacerile externe înseamnă foarte mult pentru mine pentru că vreau să îmi dedic toată viaţa acestui aspect. Faptul că am lucrat cu prevenirea violenţei sexuale şi cu supravieţuitoare ale violului este o onoare în sine. Ştiu că va dura foarte mult până ce ne vom atinge obiectivele, dar sunt dedicată trup şi suflet acestei iniţiative“, a declarat actriţa, cofondatoare a iniţiativei de prevenire a violenţei sexuale.

Printre celelalte celebrităţi aflate pe lista Royal’s Birthday Honours din 2014 se numără actorul Daniel Day-Lewis, premiat de trei ori cu Oscar, care a fost ridicat la rangul de cavaler pentru „contribuţiile aduse artei spectacolului“. De asemenea, actriţa Maggie Smith, din serialul britanic „Downton Abbey“, a fost numită Companion of Honor, iar actorul Damian Lewis, din seria „Homeland“, a fost numit ofiţer al Ordinului Imperiului britanic (OBE).

angelina jolie foto reuters

Angelina Jolie a ţinut un discurs alături de secretarul de stat american John Kerru (stânga) şi ministrul de externe britanic William Hague FOTO Reuters

În urmă cu câteva zile, Angelina Jolie a fost vizibil emoţionată şi a început să plângă la summit-ul de la Londra dedicat stopării violenţei sexuale, după ce a ascultat mai multe poveşti ale unor femei de culoare care au fost abuzate. După terminarea evenimentului, actriţa a petrecut o bună perioadă de vreme discutând cu o serie de femei, căutând soluţii şi îmbrăţiându-le.

angelina jolie foto reuters

Angelina Jolie, în lacrimi FOTO Reuters

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

angelina jolie foto reuters

Actriţa Angelina Jolie îmbrăţişează una dintre victimele abuzului sexual FOTO Reuters

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste cinci milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Angelina Jolie formează un cuplu cu celebrul Brad Pitt de nouă ani de zile, având împreună şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite