Adrian Hădean, precizări despre umilinţa românilor de la Paris: „Nu e despre Dacian Cioloş, pe care îl respect. Se spune că am fost plătit să lovesc în Guvern“
0Adrian Hădean (39 de ani) spune că dezvăluirile legate de evenimentele prin care au trecut micii producători români la Paris nu au legătură cu Dacian Cioloş, deşi ceea ce a spus este folosit acum împotriva sa.
După ce a semnalat felul în care micii producători români au fost umiliţi la SIAL de către Ministerul Economiei, Adrian Hădean revine cu precizări, scriind pe Facebook că declaraţiile sale nu au fost îndreptate împotriva cabinetului condus de Dacian Cioloş. Totodată, bucătarul spune că nimic din ce a spus nu a avut un anume scop politic, chiar dacă efectele produse sunt cele nedorite. Mai jos, întregul mesaj a lui Adrian Hădean.
„Adevărul e că postarea mea nu e despre Dacian Cioloş, pe care-l respect. Nu e nici despre ministrul Economiei“
„Am cântărit bine faptul că mesajul meu va fi folosit împotriva cabinetului tehnocrat, după cum am luat în calcul şi faptul că vor fi voci care vor spune că am fost plătit să fac asta tocmai pentru a lovi în Guvern. Politicianismul românesc nu se dezminte şi tot ce am intuit, se petrece. Jurnalişti care mă sună şi-mi pun întrebări de genul «nu-i aşa că acest guvern tehnocrat e rău şi incompetent?». Politicieni care încearcă să prindă un val. «Prieteni» care mă avertizează grijuliu tendenţios. Adevărul e că postarea mea nu e despre Dacian Cioloş, pe care-l respect. Nu e nici despre ministrul economiei, pe care nu-l cunosc şi care, apropo, va veni duminică în direct la Medium Rare la Europa FM pentru a vorbi despre această criză. Postarea mea e despre nişte români umiliţi printre străini, de alţi români care ar fi trebuit să-i ocrotească şi să-i ajute. Sau măcar să nu-i încurce. Şi mai e şi despre declinarea, respectiv asumarea responsabilităţii. Cred că ne e clar tuturor că oamenii care menţin în viaţă acest sistem metastazat şi lipsit de empatie sunt acolo din 1989 încoace şi că acest nou eşec nu-i decât un alt simptom al eficienţei sistemului. Fiind lipsiţi de ruşine, politicieniii profită de această situaţie pentru a se răfui între ei, fie direct, fie prin intermediul unor -hai să le spunem- jurnalişti. Treaba asta nu ajută pe nimeni. Noi rămânem tot... promovaţi şi cu banii luaţi. PS: când ţi se revarsă canalizarea, chemi vidanja şi începi treaba chiar de jos, nu te apuci să schimbi becurile prin casă“, scrie Adrian Hădean pe Facebook.
Adrian Hădean a semnalat umilinţa românilor la Paris
Reamintim că Adrian Hădean a semnalat o situaţie ridicolă în care românii prezenţi la cea mai mare expoziţie alimentară din lume au fost puşi de către Ministerul Economiei. Fostul membrul al juriului „MasterChef“ a detaliat într-o intervenţie live pe Facebook că micii producători care ar fi trebuit să beneficieze de o sponsorizare din partea Ministerului Economiei pentru o deplasare la SIAL, cea mai importantă expoziţie de alimente inovatoare din lume, la Paris, au fost umiliţi de reprezentanţii ministerului, fiind nevoiţi să se decurce pe cont propriu pentru a ajunge şi a-şi expune produsele. De asemenea, Ministerul Economiei a reacţionat la spusele lui Hădean şi că nu a cerut bani pentru deplasarea la Paris. Desfăşurătorul evenimentelor, aici.
„Sunt la SIAL pentru că s-a întâmplat să lansez un nou ulei alături de un mic producător român şi ne-am bucurat de oportunitatea oferită de Ministerul Economiei de a finanţa participarea micilor producători români la acest târg. O şansă importantă pentru ei de a-şi promova produsele, altfel extrem de apreciate în afara ţării. Din păcate, statul român nu se dezice de zicala «îţi dă cu o mână şi îţi ia cu două», astfel că oportunitatea primită ni s-a întors cu vârf şi îndesat. Micii producători români s-au trezit cu puţin înainte de târg că trebuie să plătească o sumă mare pentru participarea lor la târg, 1.500 euro, bani pe care Ministerul s-a angajat că-i plăteşte. Dar nu ştiu cum şi din ce motiv a lăsat totul baltă şi a decis că nu contează cum se prezintă România la acest târg. Din nou, nu contează dacă ne facem de ruşine. Din nou, micii producători români au venit să promoveze lucrurile bune din ţara noastră şi au fost făcuţi de ruşine pe banii lor. Şi este nedrept să tăcem şi să sperăm că la anul va fi mai bine. E nedrept că statul promite lucruri şi nu doar că nu le duce la bun sfârşit, ba chiar şi mai rău, îi pune tot pe ăştia mici să-i rezolve promisiunile rămase în aer, pe banii lor. Asta după ce au terminat de plătit taxele şi impozitele, desigur“, a declarat Adi Hădean pentru „Adevărul“.