Actorul Marius Manole, revoltat de legea recursului compensatoriu: „Ei nu se pun în pielea unei mame căreia i-a fost violat copilul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Marius Manole (40 de ani) a vorbit într-un interviu despre Legea Recursului Compensatoriu, care presupune că recidiviştii sunt eliberaţi din penitenciare mai devreme decât perioada stabilită prin hotărârile de condamnare, din cauza condiţiilor de executare a pedepsei.

Actorul nu este de acord cu recursul compensatoriu şi a spus-o răspicat şi revoltat de întreaga situaţie, într-un interviu pentru DigiFM.

„Nu poţi să spui că eliberezi nişte violatori că au condiţii proaste. Ştii câţi copii trăiesc în condiţii proaste şi se duc la toaletă în curte? Pe ei cine îi eliberează? Ştii de ce sunt păreri pro? Pentru că lor nu li s-a întâmplat nimic. Pentru că ei nu îi înţeleg pe părinţii cărora le-au fost violaţi copiii. Pentru că ei nu se pun în pielea unei mame căreia i-a fost violat copilul. Nu sunt iohannist, nu d-aia mă duc la proteste. Nici el nu a făcut nimic. Încearcă acum, pe ultima sută de metri, că intră în campanie electorală. Nu sunt pentru Cioloş, pentru Iordache, pentru Dragnea“, a declarat actorul în emisiunea „Oameni de Colecţie“, cu Cătălin Striblea, scrie digi24.ro.  

   

Marius Manole a avut şi un mesaj pentru cei care încearcă să îl facă să nu mai fie atât de revoltat: „Mor pe toţi împăciuitorii ăştia de pe Facebook care îmi spun «Marius, dar tu eşti lumină». Fii tu lumină într-o ţară plină de întuneric. Îmbrăţişează tu copaci, eu nu pot. Eu o să protestez în continuare“, a conchis actorul. 

De altfel, şi Tudor Chirilă, unul dintre cei mai vocali artişti când vine vorba de evenimentele de pe scena politică, îndeamnă la semnarea unei petiţii pentru abrogarea Legii Recursului Compensatoriu. 

„Eu zic că merită să semnăm petiţia. Ar fi un minim semn că ne pasă şi sunt convins că ne pasă, mai ales că această lege a fost dată ca să scape câţiva borfaşi de lux cu preţul unor recidive oribile la adresa oamenilor normali. Deci legea nu foloseste decât unui grup restrâns, în niciun caz cetăţenilor României“, a fost mesajul lui Chirilă. 

„Opinia publică a fost oripilată de înregistrări video care dovedesc efectele acestei legi. O tânără din Alba Iulia a fost atacată într-o scară de bloc şi o adolescentă de 15 ani din Constanţa a fost tâlhărită pe stradă. În Timişoara, o barmaniţă a fost jefuită după ce a fost bătută cu cruzime de un bărbat, în timp ce în Iaşi un interlop a violat o tânără de 17 ani, racolată într-un club. Un bărbat condamnat anterior pentru omor şi eliberat în baza acestei legi a omorât un tânăr din Mediaş. Toate aceste cazuri s-au întâmplat doar în ultima lună.

Atragem atenţia că România nu are capacitatea de a integra persoanele eliberate din penitenciar. Din acest motiv, rata recidivei şi este de 60-70%. Mai mult decât atât, la efectele acestei legi se adaugă greutăţile Poliţiei în a-i prinde pe unii criminali. Peste 300 de autori ai unor omoruri sunt neprinşi“, se mai arată în petiţia care a strâns peste 20.000 de semnături. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite