„Vocea României“: reprezentanta Moldovei la Eurovision 2013 şi o Marilyn Monroe care cântă muzică populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episodul al treilea „Vocea României“ a fost marcat de concurenţi deloc lipsiţi de experienţă într-ale muzicii: de la Aliona Munteanu, reprezentanta Moldovei la ediţia din 2013 a competiţiei Eurovision, până la fiul cunoscutului Mircea Rusu, autorul piesei „Omu' bun şi pomu' copt“, şi o Marilyn Monroe care este solistă de muzică tradiţională românească.

În cel de-al treilea episod, telespectatorii au fost puşi în locul antrenorilor. Astfel, cei din faţa televizorului au ascultat intrepretarea unora dintre concurenţi fără să vadă cum arată aceştia, asta pentru că au cântat din spatele unei cortine. 

Până la finalul piesei nici telespectatorii, nici antrenorii nu au avut nicio idee despre concurentul din spatele cortinei, întărind sloganul acestui sezon, „Doar vocea contează“, care, după cum crede Loredana, este „cel mai tare sezon, iar vocile sunt fenomenale.“

Prima concurentă, Florentina Mihai (22 de ani), este studentă la Medicină Dentară şi spune că a ales această facultate pentru a-şi asigura un viitor, dar muzica rămâne marea ei iubire. „Se spune că medicina vindecă trupul, iar muzica vindecă sufletul. Eu le am pe amândouă“, a declarat tânăra.

Florentina Mihai FOTO Pro TV/ Facebook

image

O interpretare originală a hitului „Set fire to the rain“, melodie semnată de artista britanică Adele, i-a făcut pe Tudor Chirilă, Marius Moga şi pe Smiley să se întoarcă, iar pe Loredana să regrete că nu a apăsat butonul „Te Vreau“.

„Mi-a plăcut foarte tare abordarea acestei piese, îmi place felul în care arăţi şi felul în care transmiţi energia“, i-a spus Smiley concurentei în încercarea de a o atrage de partea lui, însă tânăra l-a ales pe Marius Moga.

O voce rock i-a impresionat pe toţi cei patru antrenori şi a stârnit controverse aprinse. Vocea îi aparţine lui Tiberiu Albu Gherasim (22 de ani), care a fost încurajat de tatăl lui să urmeze calea muzicii şi care şi-a format propria trupă. Tânărul a cântat „I Love Rock 'n' Roll“, iar antrenorii s-au întors în ultimul moment, Smiley precizând că Tiberiu „a trecut prin chinurile facerii“.

Tiberiu Albu Gherasim FOTO Pro TV/ Facebook

image

„Chirilă e călare pe situaţie“, a precizat Marius Moga, în timp ce solistul trupei Vama a explicat: „Mi-e frică să mai vorbesc cu un concurent rock pentru că mereu ajunge la producătorii ăştia pop.“ 

Loredana a încercat să-l convingă pe concurent să i se alăture spunându-i că are experienţă şi în rock, şi în pop, şi în jazz, şi în gătit, iar Smiley l-a sfătuit „să nu se nişeze“ şi se pare că l-a cucerit, căci rockerul a ales echipa lui Smiley. 

„Măcar să-l duci tu în final, o să câştig cu o gagică şi îţi omor rockerul“, i-a dezvăluit Tudor Chirilă lui Smiley, în culisele show-ului.

Ioana Ignat (16 ani), elevă la liceul de artă Ştefan Luchian, a ales melodia „I surrender“, dar niciunul dintre antrenori nu a fost impresionat. 

„Ai un potenţial mare pentru că ai volum puternic“, i-a spus Moga, iar Loredana a complimentat-o pentru „vocea extraordinară“, precizând că „pe acute ai o strălucire şi un metal impresionante.“

Emoţionată şi dezamăgită, tânăra a început să plângă, iar cei patru membri ai juriului s-au grăbit să o încurajeze, sfătuind-o şi îmbrăţisând-o.  

Marius Moga şi Smiley, încurajând-o pe tânăra Ioana Ignat FOTO Pro TV/ Facebook

image

„Aveam 16 ani şi eram cel mai fraier din liceu şi nu reuşeam să leg nici măcar un fir de comunicare cu o fată, nici măcar cu una şi cel mai mult mă deranja că nu aveam niciun prieten cu care să ies sâmbăta în oraş. Am făcut 23 de ani şi am întâlnit nişte oameni frumoşi, beţivi, interesanţi, Vama Veche. Viaţa este o sumă de întâlniri pe care sunt ferm convins că le vei avea“, a încercat Chirilă să-i ridice moralul concurentei care a recunoscut că şi-ar fi dorit să facă parte din echipa lui Marius Moga. 

„Marilyn Monroe cântă muzică populară românească“, a declarat Smiley în momentul în care a văzut-o pe Maria Constantin. Cu o copie a celebrei rochii albe purtate de diva anilor ’60 în filmul „Şapte ani de căsnicie/The Seven Year Itch“, cu bucle şi jun ruj roşu, aspiranta la titlul de „Vocea României“ a reuşit să întoarcă „burlacii“, aşa cum i-a numit pe Moga, Smiley şi Chirilă, datorită interpretării piesei „Sanie cu zurgălăi“.

Maria Constantin (27 de ani) nu este străină de scenă, fiind solist vocal de muzică tradiţională românească. În prezent, concurenta este studentă la Conservator şi are un băieţel de patru ani şi jumătate, care, după divorţ, locuieşte cu tatăl. „Atunci când cânt tot timpul mă gândesc la el (băieţelul ei – n.r.)“, a declarat Maria, care acum are o relaţie cu un bărbat mai în vârstă cu 21 de ani, dar despre care crede că este persoana potrivită. 

Reacţiile juriului la vederea concurentei care o imită pe Marilyn Monroe FOTO Pro TV/ Facebook

image

Cât despre ţinuta adoptată, concurenta a mărturisit că îi place foarte mult Marilyn Monroe şi este onorată atunci când oamenii îi spun că seamănă cu cea care a fost un sex-simbol. „Vreau să o copiez, dar vreau să o şi depăşesc, la «Vocea României» am venit pentru că vreau să-mi demonstrez mie că vocea mea nu se limitează doar la muzică populară“, a explicat Maria. 

Smiley a apreciat-o pentru curajul de a cânta o piesă populară pe scena „Vocea României“ şi a ţinut să precizeze că aspectul fizic reprezintă un atu. „Este un atu şi pentru tine“, a fost replica lui Moga. „V-aţi domolit acum că aţi aflat că este şi mămică“, i-a ironizat Moga pe colegii săi din juriu, care au complimentat-o pe concurentă pentru felul în care arată. „Iartă-ne, Marius, că ne plac femeile frumoase“, a fost răspunsul lui Tudor Chirilă. În cele din urmă Maria Constantin l-a ales pe Moga, care a declarat ulterior: „Eu nu prea mă întorc la muzică populară, rămâne să vedem dacă poate face trecerea la muzica pop.“  

Angela Vescu (20 de ani), din Republica Moldova, este studentă la facultatea de Actorie şi a fost concurenta care a cântat „din umbră“ în acest episod, mărturisind că „Vocea României“ este pentru ea „o şansă la normalitate.“ 

Angela Vescu a fost concurenta care a cântat „din umbră“ FOTO Pro TV/ Facebook

image

Interpretarea piesei „Caruso“ a convins-o pe Loredana, care s-a declarat fericită că s-a întors şi a asigurat-o pe concurentă că împreună vor face „lucruri extraordinare“. „Ca să poţi transmite asemenea emoţie trebuie să ai o experienţă în spate, mi-am dat seama că este un suflet deosebit, iar viaţa ei nu este ca a oricărui om“, a spus Loredana despre tânăra care are un defect la ochi. 

Grecul Emmanouil Maraoulis, care a cântat piesa „Ochii tăi“, nu a reuşit să convingă pe niciunul dintre cei patru antrenori că merită să treacă în următoarea etapă. Nici Ramona Popa (35 de ani) nu a impresionat cu interpretarea melodiei „This is a mans world“, chiar dacă timp de 12 ani a cântat blues, jazz şi country, juriul considerând că „a exagerat puţin“. Aceeaşi soartă a avut-o şi profesoara de muzică Ramona Haşaş Pataki, a cărei piesă, „My number one“, a folst catalogat de Tudor Chirilă drept „manea“. Marius Moga a rugat-o pe concurentă să nu-i poarte pică lui Chirilă, dar acesta din urmă a declarat:„Oamenii inteligenţi nu se supără pe mine, numai tu, Moga, te superi pe mine.“ Cât despre concurentă, aceasta, într-adevăr, nu s-a supărat, ba chiar s-a declarat bucuroasă că a ajuns pe scena „Vocea României“ şi consideră că este „un pas foarte mare“.

Elena Javelea (23 de ani), din Chişinău, este studentă la Conservator şi spune că deseori este asemănată cu actriţa Angelina Jolie, iar pe Tudor Chirilă a reuşit să-l convingă cu melodia „You can leave your hat on“.

image

Elena Javelea FOTO Pro TV/ Facebook

Florian Rus (25 de ani) a învăţat singur să cânte la pian şi la chitară. „Fac muzică în mod profesionist de doi-trei ani, dar amator sunt de-o viaţă“, a declarat concurentul care a ales melodia „Locked out of heaven“, interpretare ce i-a convins pe Marius Moga şi pe Smiley. Tânărul, care a participat şi anul trecut la preselecţiile pentru „Vocea României“, este fiul unui muzician cu o carieră solidă, Mircea Rusu, cunoscut pentru melodii precum „Iarba verde de acasă“ şi „Omu' bun şi pomu' copt“.

„Eu zic că ţi-ai reprezentat familia cu onoare şi cinste, foarte bine ai cântat, am deja câteva piese pe care aş putea să ţi le dau“, a fost strategia lui Smiley de-al atrage în echipa sa, însă Chirilă l-a sfătuit: „Dacă ştii să cânţi la chitară ar trebui să mergi la Moga în echipă, pentru că el are nevoie de mai mult de trei acorduri.“

image

Florian Rus, fiul cântăreţului Mircea Rusu FOTO Pro TV/ Facebook

„Eu cred că cel mai mult ai nevoie de ghidaj şi istoria ultimilor 14 ani demonstrează că şi omul din dreapta mea (Smiley - n.r.) a fost ajutat de ghidajul meu“, a declarat Moga, dar Smiley l-a contrazis, susţinând că de şapte ani se ghidează singur. Cu toate acestea Florian Rus a ales să i se alăture lui Marius Moga. 

Marea surpriză a serii a fost Aliona Munteanu (25 de ani), care a reprezentat Republica Moldova la ediţia din 2013 a concursului internaţional Eurovision, competiţie în care s-a clasat pe locul 11 cu piesa „O mie“. De această dată a cântat „Helo“, semnată de Beyoncé, şi a avut de ales între Smiley şi Marius Moga. 

image

Aliona Munteanu a reprezentant Moldova la Eurovision 2013 FOTO Pro TV/ Facebook

„Aluneci foarte furmos pe portativ“, a complimentat-o Moga, în timp ce Smiley i-a spus că „îşi controlează senzaţional vocea“ şi că şi-ar dori foarte mult să facă echipă cu el şi aşa s-a şi întâmplat.

„E Bob Marley aici, un Bob Marley viu şi foarte tânăr“, le-a spus Moga colegilor din juriu despre concurentul aflat în spatele cortinei.

Pentru a le oferi telespectatorilor o experienţă asemăntoare cu cea a antrenorilor care nu văd concurentul, ci doar îl aud, Fabian Sasu a cântat melodia „No women, no cry“ din spatele unei cortine.

Marius Moga, Tudor Chirilă şi Smiley au fost convinşi de talentul tânărului, care cântă şi într-o trupă de reggae. „Cred că ţi-ai găsi locul foarte frumos în echipa mea“, l-a asigurat Smiley, pe care l-a şi ales.

Anca Elena Petcu (31 de ani), cunoscută publicului larg sub numele de Mamasita, nu crede că piesele şi videoclipurile deja lansate reprezintă un avantaj, din contra, consider că „se aruncă în gura lupului.“

„În fiecare an m-am imaginat pe scena Vocii României şi nu s-a putut din cauza contractelor“, a declarat concurenta, care a ales piesa „Dirty Diana“ şi i-a convins pe Loredana şi pe Tudor Chirilă să întoarcă scaunele. 

image

Anca Elena Petcu este cunoscută în industria muzicală sub numele de Mamasita FOTO Pro TV/ Facebook

„Te doresc la mine în echipă, faptul că nu te cunosc cred că reprezintă un avantaj, pentru că nu am nicio prejudecată şi cred că putem experimenta împreună“, a convins-o Chirilă să i se alăture, Anca motivându-şi alegerea prin faptul că artistul a scris o carte care îi place foarte mult. 

Aşadar, la sfârşitul celui de-al treilea episod, Marius Moga şi-a completat echipa cu Florentina Mihai, Maria Constantin şi Florian Rus, în timp ce Smiley a fost ales de Tiberiu Albu Gherasim, Aliona Munteanu şi Fabian Sasu, Loredanei i s-a alăturat Angela Vescu, iar Tudor Chirilă merge mai departe cu Elena Javelea şi Anca Elena Petcu. 

image

Cei nouă concurenţi aleşi în episodul trei al show-ului „Vocea României“ FOTO Pro TV/ Facebook

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite