Virgil Ianţu va realiza o emisiune la TVR: „E uşor să hulim valorile naţionale dacă nu le-am cunoscut cu adevărat“

0
0

Virgil Ianţu se alătură echipei Televiziunii Române, unde va realiza un concurs de cultură generală despre România ce va fi difuzat de postul TVR 2.

Începând cu data de 17 aprilie, Virgil Ianţu va prezenta la TVR 2, în prime-time, un concurs de cultură generală, un format nou care îşi propune educarea telespectatorilor.

Decizia lui Virgil Ianţu de a se alătura acestui proiect a venit în mod natural, acesta fiind un mare susţinător al ideii că publicul român merită emisiuni de calitate, care îşi propun să găsească numitorul comun dintre divertisment şi educaţie, tradiţii şi valori autohtone.

„În ultima vreme, din ce în ce mai mulţi oameni – de la prietenii cei mai apropiaţi şi până la toţi cei care îmi trimit gânduri frumoase online zilnic –, mă întrebau de ce nu revin pe TV. Însă propunerile primite nu coincideau cu valorile sau credinţele mele, de la care nu m-am abătut, aşa cum nu o voi face nici de acum înainte. Trebuie să recunosc că mi-a venit destul de natural să devin partener cu Televiziunea Română. Într-un fel sau altul suntem datori să le oferim românilor ceea ce merită – emisiuni inteligente, cu informaţii de valoare, şi de o calitate ireproşabilă“, a declarat Virgil Ianţu. 

„Nu cred că sunt singurul care vede că noua generaţie are nevoie de emisiuni din care să îşi poată alege modele, de oameni care să le demonstreze că ceea ce ştii te reprezintă cu adevărat ca individ. O cultură generală solidă trebuie să se bazeze şi pe cunoaşterea lucrurilor care ne definesc cultura. Astăzi mai mult ca oricând e important să nu ne pierdem identitatea şi să învăţăm să preţuim locul în care ne-am născut. E uşor să hulim tot ce înseamnă valori naţionale, dacă nu le-am cunoscut cu adevărat. Şi iată cum dorinţa de a mă reîntâlni cu publicul s-a sincronizat perfect cu excelenta propunere a celor de la TVR şi Zucchero Media. Sunt nerăbdător să fiu din nou pe platou şi să trăiesc alături de concurenţi emoţiile şi bucuria învingătorului“, a adăugat Ianţu. 

Emisiunea, un format nou dezvoltat de TVR împreună cu compania Zucchero Media, face parte din noua grila de programe a Televiziunii Romane. Filmarile vor începe curând, iar noi detalii vor fi dezvăluite în săptămânile ce urmează.

„Virgil Ianţu aduce un plus de valoare brandului TVR. Ne lipsesc vedetele cunoscute şi iubite de toată lumea, lucru subliniat de cele mai recente sondaje, care arată că mai avem doar câţiva colegi care ocupă un loc clar în topul opţiunile publicului. Este nevoie de mult mai mulţi oameni talentaţi şi carismatici“, declară Irina Radu, preşedinte-director general al TVR. „Au fost vremuri când toate televiziunile au luat vedete de la TVR, însă, TVR n-a mai crescut şi format  vedete de multă vreme. E momentul să redevenim televiziune, să lucrăm cu formate şi vedete de succes. Acest moment marchează şi plata datoriilor şi un nou început pentru TVR. Mi s-a părut firesc ca primul format cu miză să fie un concurs de cultură generală. Asta arată ce şi cum vrem să fim“, adaugă Irina Radu.  

Virgil Ianţu este cunoscut ca prezentator al emisiunii „Vrei să fii miliardar/milionar“, ca membru al juriului în cadrul show-urilor „Star Factory“ şi „Megastar“, ca gazdă a emisiunilor „Big Brother“, „Da sau Nu?“, „70’s show“, „Mobilul“ şi ca simpaticul partener de dialog al copiilor care „spun lucruri trăznite“. De asemenea, Ianţu este cunoscut şi pentru cariera sa muzicală alături de cei de la The Fifties, în trupa lui Ştefan Bănica Jr., şi, cel mai recent, ca lider al trupei Bucharest Jazz Orchestra. În ultimii ani a dezvoltat o pasiune pentru psihologia copiilor şi învăţarea prin joacă, lucru care s-a concretizat în proiectul „Copiii spun – un curs ca o joacă“, transformat recent şi într-o serie online de pastile de înţelepciune de la cei mici.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri