VIDEO Un episod „The Simpsons” a anticipat acum 16 ani posibilitatea ca Donald Trump să devină preşedintele SUA. Ce spune acum autorul scenariului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un episod al celebrului serial The Simpsons difuzat acum 16 ani a anticipat posibilitatea ca Donand Trump să devină preşedintele Statelor Unite. Autorul scenariului spune acum că episodul a fost „un avertisment către America”.

În eisodul intitulat „Bart în viitor”, care a fost difuzat pe 19 martie 2000, Bart Simpson are o viziune în care îi este prezentată viaţa sa peste exact 30 de ani. Sora sa, Lisa, devine prima „femeie heterosexuală” preşedinte a Statelor Unite, şi îi urmează la conducerea ţării miliardarului Donald Trump. Episodul prezintă o discuţie dintre Lisa şi membrii cabinetului său, care caută o soluţie pentru a rezolva dezastrul bugetar lăsat în urmă de administraţia Trump.

„A fost un avertisment către America. A părut ca ultimul pas logic înaintea atingerii nivelului cel mai de jos. Este consistent cu o imagine a Americii care o ia razna”, spune acum autorul scenariului, Dan Greaney, într-un interviu acordat The Hollywood Reporter.

„Lisa preia preşedinţia când America este în genunchi şi aşa a fost lăsată de administraţia Trump. Am avut nevoie ca Lisa să aibă probleme peste capacitatea ei de a le rezolva, ca totul să fie cât mai rău şi de aceea am decis că Trump a fost preşedinte înaintea ei”, mai spune scenaristul.

Episodul a fost difuzat cu patru ani înainte de debutul show-ului „The Apprentice”, care l-a transformat pe Donald Trump într-o adevărată vedetă mondială.

În prezent, Trump este favorit să câştige nominalizarea republicană în cursa pentru Casa Albă, şi ar putea, astfel, să devină preşedinte cu 14 ani mai devreme decât au anticipat creatorii „The Simpsons”.

Greaney spune că, în ultimele luni, a fost sunat de multe persoane în legătură cu replica despre Donald Trump din episod.

În vara anului trecut, „The Simpsons” au mai difuzat un episod în care este parodiat Donald Trump.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite