VIDEO Poveştile celor patru finalişti de la „Vocea României“. Cine câştigă marele premiu în această seară?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară vom afla numele câştigătorului din al doilea sezon al talent-show-ului de la Pro TV. Vizi Imre, Tibi Scobiola, Julie Mayaya şi Cristi Nistor luptă pentru titlul onorific de Voce a României şi pentru premiul de 100.000 de euro.

Anul trecut, Ştefan Stan, din grupul lui Smiley, a devenit prima Voce a României, reuşind să se remarce la scurt timp cu hitul „You Give Me Love“, cântat în colaborare cu Alex Velea.

Anul acesta, studenţii noii generaţii au devenit protagoniştii show-ului, unii dintre ei fiind veterani ai concursurilor de acest tip, alţii aflându-se la început de drum. În cursa pentru marele trofeu au rămas doar patru finalişti, care au depăşit momentele dificile din competiţie.

Să-i cunoaştem mai bine pe Julie Mayaya, Tibi Scobiola, Cristi Nistor şi Vizi Imre!

Cristi Nistor (antrenoare Loredana)

La audiţiile pe nevăzute, cântăreţul în vârstă de 26 de ani a cântat piesa „She Will Be Loved“ a formaţiei Maroon 5, reuşind să întoarcă doar scaunul Loredanei şi pe cel al lui Horia Brenciu. Nistor a avut încredere în Loredana, pentru a-l ghida din punct de vedere profesional, iar artista l-a complimentat pentru talentul său. „Tu cânţi la fel de natural de parcă ai bea apă“, i-a mărturisit ulterior aceasta.

Unul dintre momentele-cheie din acest sezon a fost duetul cu Dragoş Chircu, „Îngeraşul“ Loredanei din ediţia precedentă a emisiunii.

Cristi Nistor şi Dragoş Chircu – „Corazon Espinado“

Pentru Nistor, „Vocea României“ este cea mai recentă realizare, deoarece el are o experienţă complexă în domeniul muzical. În 2003, concurentul din Luduş (judeţul Mureş) a reprezentat România la festivalul „Steaua de Aur“, unde a obţinut locul al III-lea, iar anul următor a participat şi la Cerbul de Aur, devenind cel mai tânăr concurent din istorie (18 ani). Cu toate că nu s-a clasat pe locul fruntaş, Nistor nu a renunţat uşor, iar în 2005 a revenit la festivalul Mamaia, unde a ajuns pe cea de-a treia poziţie, la secţiunea de interpretare. Un an mai târziu, Cristi Nistor şi-a lansat primul album omonim, dar şi hitul „Coji de Portocoale“ (în colaborare cu Simona Nae).

Cristi Nistor şi Simona Nae - „Coji de Portocoale“

În ultimii ani, artistul a ajuns în finala naţională de la Eurovision, în calitate de compozitor, a cântat în formaţiile Friends şi Avenue şi a locuit o perioadă în Marea Britanie. Pentru el, participarea la „Vocea României“ este mai mult decât o şansă. „Ţine de un moment al vieţii, de un tren pe care îi iei sau nu. Noi, toţi cei care suntem în acest concurs, am avut încredere în format şi am vrut să facem un pas înainte în cariera noastră muzicală prin intermediul show-ului“, a declarat artistul pentru Pro TV.

image

Inna, Nistor şi Loredana, la repetiţii. FOTO Facebook

În această seară, Cristi Nistor şi Inna vor interpreta piesa „Eternal Flame“ a trupei americane Bangles.

Julie Mayaya (antrenor Horia Brenciu)

La audiţiile pe nevăzute, solista a cântat melodia „Hurt“ a Christinei Aguilera, reuşind să-i impresioneze pe cei patru antrenori care şi-au dorit-o în echipa lor. Artista a mizat pe umorul şi profesionalismul lui Horia Brenciu care i-a ales melodii ce i-au pus vocea în valoare şi i-au determinat pe ceilalţi să o compare cu Macy Gray atunci când a cântat piese soul. 

Julie Mayaya – „Natural Woman“

Julie Mayaya Nzal A Nka s-a născut în Iaşi, dar a copilărit mai mult în Republica Democrată Congo, ţara de origine a tatălui său (mama sa este româncă). Tânăra în vârstă de 26 de ani a urmat cursurile Facultăţii Spiru Haret din Bucureşti, unde s-a specializat în matematică şi drept civil.

image

FOTO Facebook

În 2000, Mayaya a început să cânte, motiv pentru care şi-a întrerupt studiile, pe care le-a reluat ulterior. Solista s-a familiarizat cu atmosfera barurilor bucureştene, unde a cântat cu diverse formaţii, printre care KM0, The Crossroads, The Jet Set Band şi Yesterday Band. Au urmat înregistrările cu Victor Lavric de la VLP Project, alături de care a lansat melodiile „Zi după zi“ şi „Te aştept să mai visăm“, iar anul trecut, artista a colaborat cu DJ Raoul Russu, pentru mixul „Feelin’ Right“.


Raoul Russu şi Julie Mayaya - „Feelin’ Right“

Julie Mayaya şi prezentatorul de la Apropo TV, Andi Moisescu, au pregătit în această seară un colaj de piese româneşti.

Tibi Scobiola (antrenor Smiley)

La audiţiile pe nevăzute, Tibi Scobiola i-a impresionat pe toţi membrii juriului care i-au spus „Da“ şi l-au urmărit cu zâmbetul pe buze în timp ce a interpretat piesa „Ordinary People“. Scobiola, însă, l-a ales pe Smiley pentru a-l antrena. 

image

Tibi Scobiola Band există pe piaţa muzicală din România din 2007 - FOTO Facebook

Finalistul a declarat că a venit la show-ul de la Pro TV pentru a-şi ajuta părinţii, care nu au o pensie, cu toate că au zeci de ani de experienţă în industria muzicală. „Nu vreau să îi ajut în sensul să le dau zece milioane pentru telefoane, facturi... Eu vreau să îi fac să trăiască, să se simtă din nou cântăreţi, să trăiască frumos. Mama îngrijeşte bătrâni, iar tata lucrează pe un vas, ca muzicant. Asta ar fi O.K., dar mai face şi altceva. Cară saci de cartofi“, a spus Scobiola care, în cazul în care va câştiga, şi-a propus să doneze o altă parte din bani.

Unul dintre momentele memorabile din emisiune a fost duetul cu Ştefan Stan, prima voce a Românei, mai ales că în urma colaborării, presa a speculat că Scobiola va câştiga locul I. „Încă de la început eram văzut de către candidaţi ca fiind un musafir nepoftit, asta fiindcă am fost şi sunt o ameninţare, însă am cunoscut câţiva oameni faini, destul de puţini“, a dezvăluit artistul. 

Tibi Scobiola şi Ştefan Stan – „Don’t Let The Sun Go Down On Me“

În spatele succesului din emisiune, sunt 11 ani de antrenamente şi prestaţii în faţa publicului larg. Tibi Scobiola a devenit mai cunoscut în 2007, când a ajuns în finala de la Eurovision cu piesa „Nu pot să uit“, iar în acelaşi an, şi-a fondat formaţia Tibi Scobiola Band (TSB), alături de care a apărut la concerte şi la emisiuni TV. Artistul este şi fondatorul casei de producţie Boom Boom Production Studio, iar în acest an, trupa sa a lansat piesele „Away“ (în colaborare cu David Deejay) şi „Runnin’“.

Tibi Scobiola Band (TSB) - „Away“

În această seară, Tibi Scobiola va interpreta o piesă compusă de Smiley şi va cânta cu Antonia melodia „Endless Love“ (Luther Vandross şi Mariah Carey).

Vizi Imre (antrenor Marius Moga)

Încă de la început, cântăreţul din Târgu Mureş i-a impresionat pe toţi membrii juriului cu o reinterpretare a piesei „Roxanne“ (Police). Ulterior, elevul „micuţului Mozart“ a dovedit că aptitudinile sale muzicale nu sunt o întâmplare. 

Vizi Imre (26 de ani) spune că şi-a descoperit talentul de când a pus mâna pe chitară, acela fiind şi momentul din care a început să exerseze de dimineaţă până seara. Artistul şi-a filmat repetiţiile, iar pe unele dintre acestea le-a postat pe internet pentru admiratorii săi.

Vizi Imre – „Happy Morning Song“

Cântăreţul spune că a decis să participe la cel de-al doilea sezon al emisiunii după ce o prietenă care a participat în ediţia precedentă l-a convins să-şi încerce norocul. Dacă va câştiga marele premiu de 100.000 de euro, Vizi Imre vrea să-şi construiască o casă de lemn în care să locuiască alături de iubita lui, să investească în carieră şi să doneze o parte din sumă. Artistul vrea să-şi readucă părinţii în ţară, aceştia fiind plecaţi pentru un trai mai bun.

image

Marius Moga şi Vizi Imre. FOTO Facebook

Pentru că de-a lungul timpului a fost discreditat din pricina aspectului fizic, artistul s-a temut iniţial de reacţia juriului, însă antrenorul său l-a încurajat pentru talentul de care a dat dovadă. „Meriţi să fii pe scena asta, muzica, pentru tine, vine de la Dumnezeu şi tu te ocupi doar să o modelezi. Sub aparentul calm stă un vulcan“, l-a apreciat Marius Moga. Însă muzica nu a fost singura sa preocupare. După terminarea liceului, Vizi Imre a devenit profesor suplinitor într-un sat, unde a predat cinci materii, iar ulterior şi-a propus să urmeze şi o facultate. A fost admis la teatru, dar a renunţat după un an, considerând că muzica i se potriveşte mai bine şi îi oferă perspective multiple.

În această seară, Vizi Imre va cânta cu rapperul Pacha Man melodia „Acelaşi sânge“.

Vizi Imre – „How Come, How Long“


„Vocea României“ va începe de la ora 20.30 pe Pro TV. Pe lângă piesele cântate în duet cu vedete, show-ul rezervă şi alte surprize. Dana International, câştigătoarea Eurovisionului din 1998, va interpreta hitul „Diva“, iar  foştii concurenţi ai concursului vor interpreta colinde.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite