Un membru CNA acuză Realitatea TV că face presiuni cu doar câteva zile înainte ca forul să decidă dacă prelungeşte licenţa postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Herjeu FOTO Arhivă personală Radu Herjeu
Radu Herjeu FOTO Arhivă personală Radu Herjeu

Un membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) denunţă presiunile făcute de postul Realitatea TV asupra instituţiei în contextul în care peste câteva zile forul ar trebui să decidă dacă prelungeşte sau nu licenţa televiziunii.

Radu Herjeu, membru în CNA, a reacţionat tranşant după ce pe site-ul postului Realitatea TV a apărut un articol cu titlul „Dosarul Realitatea ar putea trimite CNA în instanţă“, în care se precizează că, dacă nu prelungesc licenţa postului, membrii forului audiovizual încalcă direct legea şi devin pasibili de abuz în serviciu. Mai mult, în articol scrie şi că Realitatea Media poate solicita în instanţă despăgubiri de aproape 45 de milioane de euro.

„Denunţ public tentativele de presiune asupra membrilor CNA prin «articole» de presă în care li se spune cum pot ei plăti despăgubiri de milioane de euro dacă respectă Legea Audiovizualului în cazul unui vot negativ acordat solicitării de prelungire a licenţei unui post de televizune! În condiţiile în care există toată deschiderea Consiliului de a înţelege exact (prin întâlniri cu reprezentanţii ANAF, ai postului respectiv şi jurişti) extrem de complicata situaţie juridică a firmei care deţine licenţa, tocmai pentru a putea lua o decizie corectă, în concordanţă cu prevederile legale!“, a scris Herjeu pe pagina de Facebook. 

Potrivit Paginademedia.ro, cazul Realitatea TV se va discuta în şedinţa CNA de joi, 31 octombrie. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite