TVR Iaşi, nou sediu după 30 de ani de la prima emisie

0
0
sediul nou tvr iasi

TVR Iaşi, care împlineşte în noiembrie 30 de ani de la prima emisie, are, începând de luni, un nou sediu. După o lungă perioadă în care au fost efectuate lucrări de amenajare şi compartimentare, spaţiul oferit Televiziunii Române de Primăria Iaşi a fost transformat într-un studio TV modern, iar de luni, TVR Iaşi funcţionează în Bulevardul Independenţei nr. 1, blocul D1-D2, mezanin..

Cea de-a 30-a aniversare va găsi TVR Iaşi într-un spaţiu adaptat celor mai înalte standarde, unde jurnaliştii studioului teritorial vor realiza şi transmite emisiuni atât pentru canalul regional, cât şi pentru posturile naţionale ale SRTv.

„În anul în care TVR Iaşi împlineşte 30 de ani de la prima emisie, vom putea emite full HD din noul sediu", a transmis Horia Gumeni, director al TVR Iaşi, într-un comunicat.

Spaţiul amenajat are o suprafaţă de aproxomativ 1.000 mp şi a fost dat în administrarea televiziunii publice pentru 25 de ani, în urma hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iaşi din septembrie 2018.

Acesta a fost adaptat activităţii de televiziune şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie căpătând, astfel, o nouă utilitate.

sediul nou tvr iasi

Studioul TVR Iaşi aduce telespectatorilor, în această vară, două noi ediţii ale proiectului „Caravana TVR 3 - la tine acasă”, filmate la Piatra Neamţ şi la Vaslui. Emisiuni de tip magazin, cu invitaţi, vor fi difuzate pe canalul regional, pe TVR 3 şi online, în zilele de 10 şi 31 iulie, de la ora 17.00. Săptămânal, de luni până vineri, de la ora 16.00, telespectatorii pot urmări emisiunea „Vară pentru voi”.

Jurnaliştii de la TVR Iaşi filmează şi montează câteva documentare inspirate din activitatea unor personalităţi ale regiunii, iar acestea vor putea fi văzute în grila de toamnă.

TVR Iaşi a început să emită pe 3 noiembrie 1991, oferind telespectatorilor programe de televiziune din cele opt judeţe ale Moldovei: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea. De-a lungul celor 30 de ani de emisie, echipa de jurnalişti ieşeni a obţinut peste 150 de premii interne şi internaţionale. Studioul emite 7 zile din 7 pe canalul TVR Iaşi Regional şi online, dar contribuie zilnic şi la grilele principalelor posturi ale SRTv cu producţii informative, reportaje, documentare, emisiuni cu specific educaţional, cultural şi de divertisment.

Până în 2018, studioul teritorial şi-a desfăşurat activitatea într-o clădire retrocedată de instanţele judecătoreşti Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România, apoi într-un imobil al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite